zondag 12 november 2006

Zo vrijheidslievend zijn de VS van Bush & Co.

Gisteren werd in de Veiligheidsraad een resolutie besproken, waarin Israel veroordeeld werd voor een aanval (de zoveelste) in de Gaza-strook, waarmee verleden week achttien burgers vermoord werden.

Helaas werd de resolutie afgewezen, omdat, John Bolton, de vertegenwoordiger van het régime van George Boef,vond dat de resolutie "bevooroordeeld tegen Israel en politiek gemotiveerd" was: "Deze resolutie biedt geen evenwichtige kenschetsing van de recente gebeurtenissen in Gaza, en bevordert ook niet de Israelisch-Palestijnse vrede waarnaar wij streven en waarvoor we ons volhardend inzetten". Verder onthielden Groot-Brittannië, Denemarken, Slowakije en Japan zich nog schijnheilig van stemming. (o.a. San Diego Union van vandaag)

Lezers die de politiek van de afgelopen decennia gevolgd hebben weten dat dit niets speciaals is. De VS hebben al talloze malen resoluties tegen Israel getorpedeerd met een veto. Niet dat het allemaal veel verschil maakt, want ook resoluties die het wel halen, worden door Israel met grote stampende laarzenvoeten getreden.

Geen opmerkingen: