woensdag 8 november 2006

Stop de oorlog: demonstreer tegen Israel!

Protest op Dam tegen Israelische staatsterreur (Uit de e-mail nieuwsbrief van de Internationale Socialisten)

Donderdag 9 november 18.30 uur
Dam, Amsterdam
Met sprekers vanuit o.a. de Palestijnse Gemeenschap Nederland, Een Ander Joods Geluid, Nederlands Palestina Komitee en de Internationale Socialisten

Vanmorgen vroeg zijn in Gaza Palestina minstens 20 burgers omgekomen door Israelische raketaanvallen op een woonwijk. Op 1 november, direct na de toetreding van de extreem-rechtse partij van Lieberman, Yisrael Beitenu, viel Israël Gaza binnen, in het dorp Beit Hanoun. De disproportionaliteit van het Israelische geweld, dat in het tijdsbestek van nog geen week, al aan meer dan 70 Palestijnen het leven heeft gekost, het merendeel hiervan ongewapende burgers, spreekt boekdelen.

Nederland laat het extremistische optreden van de Israelische regering kritiekloos passeren. Aan ons protest tegen deze politiek van de Nederlandse regering geven wij uiting op donderdag 9 november om 18.30 uur, op de Dam te Amsterdam. Wij verzoeken deelnemers aan de manifestatie, een kaars of een zaklamp mee te nemen, zodat een sereen en serieus protest kan worden geuit tegen deze gang van zaken, die een ernstige schending vormt van de mensenrechten. (www.stopoorlog.nl)

Geen opmerkingen: