dinsdag 28 november 2006

Wie waren ook al weer de terroristen?

We weten inmiddels dat volgens de leden van de B-bende (Bush, Blair, Balkenende & Co.), vooral goed in het bedenken en officieel aanhangen van leugens en (ver)vals(t) bewijsmateriaal, Al Q'aida de grote bron van het terrorisme is.

Al Q'aida is -steeds volgens de officiële visie- de club die verantwoordelijk is voor de ramp in het Newyorkse World Trade Center, al zal er intussen wel niemand meer zijn die de officiële versie blind gelooft - sterker nog, het lijkt me sterk als er nog íémand is die die officiële versie gelooft. Er zijn inmiddels al zoveel artikelen aan de onduidelijkheden rond deze ramp gewijd en er is zoveel video-materiaal (o.a. de film Loose Change) beschikbaar, dat iedereen de kans gehad heeft om minstens de gebeurtenissen van verschillende kanten te bekijken.

Ook volgens de officiële versie is Al Q'aida eveneens verantwoordelijk voor de explosies in drie metro-treinen en één dubbeldekse bus in Londen op 7 juli 2005. Ook hier zijn de nodige onduidelijkheden en tegenstrijdigheden te signaleren. Dankzij de weblog van journalist Stan van Houcke heb ik zojuist de intrigerende video-documentaire Mind the Gap 7/7 gezien over deze Londense aanslagen. De hier gegeven link leidt naar een versie met Nederlandse ondertitels.

Bekijk deze film en vraag je dan nog maar eens af, wat er wérkelijk verscholen zit achter de voortdurende uitholling van onze burgerrechten. Is de terrorismedreiging wel zo groot als geclaimd wordt of is er sprake van heel andere belangen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De dreiging van terrorisme is de afgelopen jaren niet groter geworden, en is absoluut geen reden om burgelijke vrijheden in te perken. Ook wordt de term terrorisme onterecht alleen voor niet-VS-gezinde aanslagplegers gebruikt, terwijl de VS de grootste terroristen zijn.

Maar waarom het World trade center in New York zou zijn opgeblazen (door de VS zelf in sommige complotten!) ontgaat mij. Alleen al om de hoeveelheid springstof die daar voor nodig is te plaatsen heb je een enorm complot nodig. En afgelopen september (de 'viering' van vijf jaar na 9/11) was er op Nederland 3 een documentaire waarin studenten van een universiteit de "feiten" die in Loose change genoemd worden nagingen. De studenten lieten niet veel heel van de documentaire.

Anoniem zei

Meer informatie over de documentaire staat op de website van Zembla, en je kan de uitzending ook nog terugzien. Heel interessant, ik kan het je zeker aanraden.