dinsdag 28 november 2006

Wie denkt de paus wel dat hij is?

De leider van het laatste ondemocratische stukje Europa, de ayatollah van Rome, paus Maledictus XVI, heeft bij zijn bezoek aan Turkije te kennen gegeven dat hij "wenst" (zo meldt Trouw vandaag) dat Turkije lid van de Europese Unie wordt.

Lekker over de rug van de Europese Unie heen zitten slijmen met de Turkse overheid, net als George Double-Me Boef, die enkele jaren geleden ook een dergelijke uitspraak deed.

Waarom reageert de Europese Commissie (of welk EU-orgaan dan ook) niet op dit gezwets van mensen die niks te maken hebben met het al dan niet toetreden van Turkije tot de EU? Hoe kan de EU nou ooit verwachten serieus genomen te worden, wanneer ze zelfs niet eens reageert op deze goedkope propaganda?

Misschien zou de EU het Vaticaan eens consequent buiten de Schengen-zone moeten houden - met douane en visumcontroles. Misschien dat gods zetbaas in Europa (want Bush is het natuurlijk voor de rest van de wereld) dan beseft dat hij niet zo almachtig is als hij denkt...

1 opmerking:

Anoniem zei

"Tijdens de tweede dag van zijn bezoek aan Turkije bezoekt paus Benedictus onder meer het graf van Maria in Efese. Het graf is een belangrijke plek voor christenen en moslims.

"Volgens de overlevering heeft Maria de laatste jaren van haar leven in Efese doorgebracht. Tegenwoordig bezoeken jaarlijks tienduizenden christenen en moslims het graf."

Lekker dan. De paus bezoekt het graf van Maria. In een graf ligt een lijk. Maar op 15 augustus viert de katholieke kerk een feestje voor de "Maria ten-hemel-opneming". Maria werd zogenaamd opgenomen in de hemel, met ziel en lichaam. Sterker nog, dat is pauselijk vastgelegd, namelijk door Pius 12, op 1 november 1950. (Vatican.va)

Zie ook Mariatenhemelopneming.nl, met een Nederlandse vertaling van het dogma.