donderdag 16 november 2006

Vreemde ideeën over democratisering Cuba!

Reuters meldde eerder vanavond dat in de VS grote bedragen, die bestemd waren voor het bevorderen van democratie in Cuba, gespendeerd zijn aan delicatessen, kashmir-truien, computerspelletjes en chocolade. Dit blijkt uit een gisteren gepubliceerd accountantsrapport van het Congres.

Het geld was bestemd om Cubaanse dissidenten, onafhankelijke journalisten, academici e.a. te ondersteunen [of om te kopen?]. Omdat het niet rechtstreeks naar Cuba overgemaakt kan worden, wordt het verdeeld onder Cubaanse groepen in Miami en Washington. Die zouden met dat geld medicijnen, kortegolfradio's, boeken en andere spullen moeten kopen, en die zouden dan naar Cuba gesmokkeld moeten worden.

Drie van de tien ontvangers van het geld konden niet eens een financiële verantwoording van het geld overleggen. Critici stellen al lang dat het geld meer bestemd is om in Miami stemmen te winnen [uiteraard voor Bush' partij] dan om politieke veranderingen in Cuba teweeg te brengen.

Dit bericht versterkt mijn vooroordelen over de ware aard van de Cubanen in Miami; voor wat betreft het régime in Washington (en in Florida, waar Jeb Bush nog steeds aan de touwtjes trekt) gaat het al lang niet meer om vooroordelen...

Geen opmerkingen: