dinsdag 21 november 2006

Op de loonlijst van het CDA?

Briefschrijver W. de Kok interpreteert (in de Metro van vandaag) de waarheid als een waar politicus, m.a.w. door haar te verdraaien. Terwijl hij beweert dat volgens CBS-cijfers het aantal arme gezinnen in tien jaar met eenderde gedaald is, vertelt het "Armoedebericht 2006" (gepubliceerd 16.11.2006) van het SCP (Sociaal Cultureel Planbureau) dat "in 2004 [...] het percentage lage inkomens in Nederland verder [is] toegenomen. Ook zagen meer huishoudens zich geconfronteerd met schulden en betalingsachterstanden. Ramingen en de eerste voorlopige cijfers duiden erop dat deze trend vanaf 2006 omslaat." Een daling van de armoede kan dus nu in ieder geval nog niet worden bevestigd.

Verder suggereert De Kok dat de armoede wel minder zou zijn wanneer mensen weer in "traditionele gezinsstructuren" zouden leven. Dat is net zoiets als wat de paus aanbiedt als bescherming tegen AIDS: geen seks buiten het huwelijk. Een schijnoplossing dus. Hij had ook kunnen voorstellen dat mensen voortaan geen centrale verwarming en electriciteit meer gebruiken. Koken kan op in het bos gesprokkeld hout en als het donker wordt kunnen we gewoon naar bed - dat scheelt ook nog eens in de stookkosten. Bovendien worden we dan ook niet blootgesteld aan de zondige programma's die door de TV worden uitgezonden.

Maar misschien is De Kok wel een van die briefschrijvers die door het CDA ingezet zijn om de pers te overstromen met propaganda...

Geen opmerkingen: