vrijdag 13 februari 2009

Bereidt Willem A. zich voor op de Republiek der Nederlanden?

Gisteren werd gemeld dat het echtpaar Willem A. en Máxima von Amsberg in het Argentijnse deel van Patagonia ongeveer een miljoen Euro gestoken heeft in een "ranch" met vacantiehuisjes, die aan toeristen verhuurd kunnen worden.

De RVD (Rijksvoorlichtingsdienst, die beter koninklijke en prinselijke voorlichtingsdienst zou kunnen heten) heeft te kennen gegeven dat het hier niet gaat om een "tweede vacantiehuis", zoals ze op dit moment aan het bouwen zijn in Mozambique.

Een broer van Máxima heeft een restaurant in dezelfde buurt in Argentinië, maar het is niet duidelijk of hij het prinselijke vacantiecomplex gaat beheren. (NRC van gisteren)

Eerlijk gezegd denk ik dat Willem A. helemaal geen zin heeft om koning te worden (of misschien dat hij toch zo slim is dat hij inziet dat een monarchie iets is voor in een rariteitenkabinet, maar niet voor de 21e eeuw) en dat hij alvast wat van onze belastingcenten aan het investeren is om lekker iets met toeristen te doen in het land van zijn dubieuze schoonvader. En misschien wil hij daar nu eindelijk toch wel eens een gedegen onderzoek doen naar diens verleden. Er wordt tenslotte beweerd dat hij in Leiden afgestudeerd is in geschiedenis (op een geheim gebleven scriptie), dus misschien doet hij dan toch nog eens een keer iets nuttigs - als dat maar niet nadelig is voor de band met zijn schoonfamilie...

Geen opmerkingen: