zaterdag 7 februari 2009

De laatste stuiptrekkingen van de alleluya-mafia?

De alleluya-bendes konden niet nalaten grof geld uit te trekken om de vriendelijke vraag of god wel bestaat (zie Karin Spaink's artikel Atheïsten zijn stoerder van eergisteren) te overstemmen.

Aangezien christenen gewend zijn niet na te denken wordt er uiteraard geen vraag gesteld, maar gaan de bussen (50 stuks!) met reclame van de Christian Party de straat op met de reclametekst "There definitely is a God; so join the Christian Party and enjoy your life". De
Russisch Orthodoxe kerk is een campagne aan het voorbereiden voor 25 bussen, met de tekst "There IS a God, BELIEVE. Don't worry and enjoy your life".De Trinitarian Bible Society kiest daarentegen een bijbeltekst uit psalm 53.1: "The fool hath said in his heart, There is no God.". Ook de (BBC News gisteren)

Het is jammer dat de Trinitaire club de rest van het betreffende psalmvers niet meeneemt, want dan zou je de lezer zich toch af moeten vragen wat dan het goede moet zijn in de harten van prominente zelf-verklaarde christenen zoals George W. Bush, Tony Blair, Jan-Peter Balkenende, paus Rat, Silvio Berlusconi, José María Aznar, of bijv. bisschop Williamson... Het betreffende vers gaat namelijk verder als volgt: "zij verderven het en zij bedrijven gruwelijk onrecht; daar is niemand die goed doet."


Aangezien wij, atheïsten, gewend zijn aan de voortdurende aanwezigheid van alleluya-propaganda, zullen wij weinig last hebben van deze nieuwe reclame-stunts, maar gelovigen zullen zich misschien gaan afvragen waar deze plotselinge campagnes voor nodig zijn... en zij gaan misschien toch nadenken. Uitstekend!

Geen opmerkingen: