zaterdag 7 februari 2009

VVD pruttelt weer eens een plannetje uit...

Ook de VVD heeft zo zijn ideeën over de bestrijding van de door het Nederlandse neoliberale bewind zo gevreesde 'vergrijzing', aldus een stuk van Mark Rutte en Stef Blok.

Zij vinden dat de AOW-leeftijd moet worden verhoogd naar 67 jaar. Alleen mensen die als ze 65 worden minstens 40 jaar gewerkt hebben, mogen nog steeds bij 65 jaar met pensioen. (NRC, 3 februari 2009)

En dat zeggen mensen die juist nauwelijks weet hebben van wat fysiek werk inhoudt, lui van de VVD, de partij waarvan de leiding vooral bestaat uit couponknippers en andere profiteurs (directeuren, commissarissen, e.d.).

Uiteraard hebben ze nog meer plannetjes (zo moeten bijv. bedrijven "hun activiteiten en werkgelegenheid in Nederland uitbreiden"). Het kapitalisme blijkt dan wel keer op keer een onmenselijke en milieubewusteloze ideologie te zijn, maar voor degenen aan de top (die aan de touwtjes trekken, want geld = macht en macht = geld) moet dat vooral zo blijven.

Het woord 'groen' wordt in het artikel niet genoemd, maar we mogen veronderstellen dat ze met "green deal" proberen iets milieubewusts te suggereren - waaraan ik overigens ernstig twijfel, want de realisatie "vraagt het vervallen van het taboe dat dit kabinet op kernenergie laat rusten". En dan kun je volgens mij toch niet meer spreken over milieubewustzijn...

1 opmerking:

keuleniscool zei

Er is brandstof genoeg , middels fusie-energie.
Maar eerst is nog zeer veel research te doen .
In Iter Frankrijk wordt nu een proefcentrale gebouwd ,
kosten slechts 5 miljard
Bush heeft in Irak 3.000 miljard $ middels leugens over de balk gegooid En zodoende een wereld crisis veroorzaakt .
Indien hij dat giga bedrag had uitgegeven aan research ,
om het wereld energie probleem definitief op te lossen ,
dan was hij de held van de eeuw geworden !
Zie voor meer info
www.fusie-energie.nl
en
http://peswiki.com/energy/Directory:Nuclear