woensdag 11 februari 2009

Het recht van de brutaalsten... Pardon?!

De Balkenbende-partijen CDA en ChristenUnie hebben eergisteren, samen met oppositiepartij VVD, hun voorstel voor een kraakverbod ingediend bij de Tweede Kamer. Ze willen namelijk, volgens de parlementariërs Jan ten Hoopen (CDA), Arie Slob (ChristenUnie) en Brigitte van der Burg (VVD) "het recht van de brutaalsten niet langer voorrang geven als het gaat om kraken". (re.Public, 9 februari 2009)

Ze zijn wel zo slim (zeg maar: gehaaid) geweest om hun weerzin tegen het recht van de brutaalsten te beperken tot de krakers, want in andere situaties geven ze zonder problemen de brutaalsten wél hun zin:
  • als het gaat om op leugens gebaseerde aanvalsoorlogen steunen ze zonder enige moeite de vroegere Verenigdestaatse dictator George W. Bush;
  • als het gaat om moordpartijen op een in concentratiekampen opgesloten volk, blijven ze strak volhouden dat Israel alleen zichzelf verdedigt;
  • als het gaat om de invoering van een door een overgrote meerderheid van het Nederlandse volk afgewezen Europese 'grondwet', drukken ze die met wat kletsargumenten gewoon door.
Er zijn natuurlijk nog talloze andere voorbeelden, maar ik wil alleen maar duidelijk maken dat woorden niets betekenen bij dat stelletje lui, dat vooral uitblinkt in het zich niets aantrekken van het feit dat ze door het Nederlandse volk "democratisch" gekozen zijn om onze belangen te vertegenwoordigen, en niet die van George Bush, Tony Blair, de ayatollah van Rome, Ehud Olmert of hun sprookjesgod.

Geen opmerkingen: