zaterdag 14 februari 2009

Willem A. in Bariloche...

Gisteren las ik in de Volkskrant, dat Willem A. en Máxima niet zomaar ergens in Argentinië een "ranch" gekocht hebben (zoals ik gisteren schreef) om daar een soort Centen Park op te zetten, maar juist in de omgeving van de plaats Bariloche, de plaats die bekend staat als een toevluchtsoord, waar zich na de Tweede Wereldoorlog veel nazi's vestigden (zie bijv. hier).
Lees ook (in het Spaans) een interessant artikel over Hitler in Bariloche in LaOpiniónCoruña van zondag 5 october 2008 (ik kan niet instaan voor de historische waarheid ervan!): Hitler zou gewoond hebben op het landgoed San Ramón op 15 km van Bariloche. Dat landgoed was het eigendom geweest van het Duitse vorstendom (en tot 1946 vrijstaat) Schaumburg-Lippe. Ook in De Groene Amsterdammer van 2 februari 2002 staat nog een interessant artikel in dit verband.


Verbaast het mij eigenlijk wel dat ze juist hier een "rancho" gekocht hebben, in aanmerking genomen dat prins Bernhard zur Lippe Biesterfeld Willem A.'s grootvader is en Jorge Zorreguieta Máxima's vader?

1 opmerking:

Mark zei

Het bijschrift onder de eerste foto in het artikel van La Opinion Coruna is onjuist. Op de foto is estancia Inalco te zien, een kilometer of zeven verwijderd van het restaurant van Martin Zorreguieta. San Ramón ligt zowat tegen Pil Pil Cura aan. Klik hier voor meer.