zaterdag 2 juli 2005

Gevoelloos of gewoon dom?

Blijkens een artikeltje in de Metro van vandaag (zaterdag) is Medya van der Laan niet overtuigd door de kritiek op haar hervormingsplannen voor de omroep.

Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Ik heb haar woensdagavond in NOVA gezien en daarbij bleek duidelijk dat ze ofwel de kluit behoorlijk aan het belazeren is (niet ongebruikelijk bij dit balkenkabinetje), ofwel gewoon een paar sofisme-achtige zinnetjes van buiten heeft geleerd, omdat ze niet in staat is zich een mening te vormen.

Ze bestond het namelijk om enkele keren te beweren dat de mensen die de NPS willen behouden eigenlijk precies hetzelfde willen als zij, want zij vond ook dat de programma's van de NPS moesten blijven bestaan. Ze schijnt niet te beseffen dat deze programma's uitsluitend door de NPS geproduceerd kunnen worden, omdat alleen binnen dat bedrijf de kennis en de faciliteiten aanwezig zijn om niet één programma te maken, maar het hele pakket. Ze gaat er kennelijk van uit dat er een ploegje voor eigen rekening Nova kan gaan maken, ergens anders een onafhankelijke ploeg zich met Sesam Straat bezig houdt, enz., en dat die programma's afzonderlijk dan toch nog hun huidige kwaliteit kunnen behouden.

Hoe dom kan iemand zijn? Héél erg dom: de laatste paar jaren kom ik er steeds meer achter dat de uiterste domheid nog lang niet bereikt is...

Overigens, vrijdagmiddag hadden om 15:30 uur al meer dan 32.000 mensen via de
site van de NPS geprotesteerd tegen de onzalige ideeën van deze kwaliteitsmoordenares. Als je zelf nog niet getekend hebt, doe het dan NU!

Geen opmerkingen: