donderdag 7 juli 2005

De zoveelste Zalm-leugen ontzenuwd.

Uit een nieuwe raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het helemaal niet goed gaat met de Nederlandse economie, ondanks alle fraaie beloften van onze mislukte vis. Dit meldt het NRC-Handelsblad van gisteren. Enkele kleine citaatjes:

In het eerste kwartaal bedraagt de krimp vergeleken met het vorige kwartaal niet 0,1 procent, zoals het CBS in mei nog raamde, maar 0,8 procent [...]
Alleen bij de export gaat het iets beter [zeg maar: minder slecht], zij het dat die maar half zo hard groeit als een jaar geleden. Zowel de consumptie van huishoudens als die van de overheid valt lager uit, [...] ook voor de productie van de niet-commerciële dienstverlening (overheid en zorg).

En zo gaat het artikel nog een tijdje door. Wie wil gruwelen, zou ik een bezoek aan de website van het CBS aanraden...

Misschien kan er nog iets gered worden, wanneer we in 2007 écht met ons verstand stemmem: dus niet meer stemmen op blaaskaken met 'een lekker kontje', maar op een partij met een duidelijke visie. Uiteraard vallen daaronder niet de partijen van de club van Zalm & Balk, met op de eerste plaats qua onbetrouwbaarheid de partij van Boris D & the Pins (Dom66), die vooral duidelijk is wat betreft haar zijwindgevoeligheid.

Geen opmerkingen: