dinsdag 26 juli 2005

MicroSchoft (mAcroschoft?) in actie

Micro$oft is aan het proberen om in de VS een patent te krijgen op de tekens die samen de 'smiley' vormen, zo lees ik vandaag in Webwereld. De aanvraag schijnt al begin 2004 te zijn ingediend, maar is nu pas naar buitengebracht door het Verenigdestaatse Patent Office.

Volgens Jonas Maebe (woordvoerder van de Foundation for a Free Information Infrastructure - FFII) maakt dit wel duidelijk dat de smoesjes [Jonas formuleert het iets anders] over patenten die nodig zijn om investeringen en ontwerp- en ontwikkelingsplannen te beschermen nergens op slaan.

Dan kan Bill Gates af en toe wel een paar miljoentjes aan een of ander goed doel geven, maar zolang als zijn bedrijf zich met dit soort schoftenstreken bezig blijft houden, houdt hij mij niet voor de gek.
Straks lekt nog uit dat hij ook de letters M, S en N heeft proberen te patenteren, of misschien wel het hele alfabet.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar we banger voor moeten zijn, is dat een of andere nitwit bij dat Patent Office Bril G. patenten verleent op alle mogelijke willekeurige combinaties van toetsaanslagen, want dat is vrij grof vertaald wat de patentaanvraag ook in zou kunnen houden:
"Methods and devices for creating and transferring custom emoticons allow a user to adopt an arbitrary image as an emoticon, which can then be represented by a character sequence in real-time communication. In one implementation, custom emoticons can be included in a message and transmitted to a receiver in the message. In another implementation, character sequences representing the custom emoticons can be transmitted in the message instead of the custom emoticons in order to preserve performance of text messaging. At the receiving end, the character sequences are replaced by their corresponding custom emoticons, which can be retrieved locally if they have been previously received, or can be retrieved from the sender in a separate communication from the text message if they have not been previously received".

Gooi er maar een macro tegenaan en bgg (incorrect geschreven afkorting voor 'bij geen gehoor') tovert een grijnzende Bril G. in je e-document.

En ook al zijn die patenten hier dan niet geldig, nú, dat wil niet zeggen, dat dat altijd zo zal zijn.

De Euro-idioten zijn in het verleden dan wel (op het nippertje) teruggefloten, maar wie denkt dat Bril Gretig van Microsnot (en de door hun eigen licht verblinde dwazen van Philips, en andere kapitaalhoeren) niet opnieuw zullen proberen hun gelijk te kopen kan beter op een heel afgelegen plek gaan wonen, waar soortgenoten hun goedgelovigheid zullen bejubelen.

Anoniem zei

Het liedje "Plug it in and Play" van ondergetekende is een grapje over het microsof produkt. Bezoek mijn website.

Maar goed: de bezigheden van microsof zijn echt niet nieuw: ook Philips patenteerde allerlei elektronische schakelingen, niet om ze te gebruiken, maar opdat anderen er rechten voor moeten betalen. Dit werd al in de begintijd van de elektronica door vele bedrijven gedaan; niks nieuws onder de zon dus. (het is niet mijn bedoeling om het goed te praten)