zaterdag 30 juli 2005

Bijna iedereen verdient meer!

In een artikel in NRC/Handelsblad van vandaag is te lezen dat 35 van de 50 directeuren in de thuiszorg meer verdienen dan premier Balkenende, wiens salaris naar € 150.000 bruto wordt verhoogd.

Het is natuurlijk flauw om te vallen over de woordkeus in het artikel, maar verdienen doet Balk niks. Misschien een beetje waardering van zijn gezin, daar kan ik me geen mening over vormen, maar wat hij in zijn functie uitvreet (en daar wordt hij tenslotte voor betaald) is diep negatief.

Parlementariër Vietsch (CDA) spreekt (weer volgens het artikel in NRC/Handelsblad) van een "graaicultuur", maar die opmerking is hoogstwaarschijnlijk ook niet veel meer waard dan de opmerking van Wim Kots enkele jaren geleden over "exhibitionistische zelfverrijking"...

Iedereen die zijn gezond verstand gebruikt kan begrijpen dat een inkomen van € 100.000 per jaar ruim voldoende is voor een gemiddeld gezin. Wat dat betreft is hetgeen Balk vangt ook meer dan zijn gezin nodig heeft om de kosten van levensonderhoud te dekken (en dan weet ik nog niet eens wat hij aan secundaire arbeidsvoorwaarden vangt).

In feite besteelt iedereen die meer vangt (graait, binnenrijft) dan een redelijk inkomen (en ik wil dan nog zo ruimhartig zijn om dat op € 100.000 te stellen) de rest van de bevolking. Het wordt tijd dat minister Donder daar eens iets aan gaat doen, in plaats van nu op slinkse wijze toch nog vloeken strafbaar te stellen (want 'grievend' voor een deel van de bevolking).

Geen opmerkingen: