donderdag 7 juli 2005

Ogen strak dicht houden!

En wéér is er een grote aanslag gepleegd (deze keer in Londen) met tientallen doden en nog veel meer gewonden. Wéér wordt het terrorisme van Al Q'aida ermee in verband gebracht (ik heb nog niet gehoord wat Aznar ervan vindt. Die zal ongetwijfeld duidelijke aanwijzingen hebben over betrokkenheid van de ETA), en wéér wordt bezworen dat dit terrorisme te vuur en te zwaard bestreden moet worden.

En wéér (uiteraard) is er geen van de politici die de hand in eigen boezem wil steken, niemand die durft te zeggen dat de uitbuiting van de derde wereld door het kapitalisme een ideale voedingsbodem is voor onvrede, onrust en uiteindelijk voor terrorisme. Mensen die niks te verliezen hebben, hebben geen remmen meer. Het Nederlandse spreekwoord 'Een kat in het nauw maakt rare sprongen' laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

De VS en hun handlangers kunnen wel terroristen (of bijv. bruiloftsgasten) doodbombarderen, maar zolang als er niets gedaan wordt aan de achterliggende oorzaken, zal het onmogelijk zijn om terroristische aanslagen te voorkomen, en zullen er onschuldige doden blijven vallen - uiteindelijk allemaal slachtoffers van de neoliberale 'filosofie', net zoals de tallozen die in de derde wereld verhongeren - en steeds meer in het 'vrije' westen in bittere armoede ten onder gaan.

We mogen niet, nooit, vergeten dat Al Q'aida een hoop truukjes geleerd heeft van de CIA, in de tijd dat de VS de 'Russen' uit Afghanistan wilde hebben, zodat de VS zelf mede verantwoordelijk zijn voor de door Al Q'aida uitgevoerde aanslagen - waarbij steeds, tragisch genoeg, niet de schuldigen getroffen worden, maar vooral onschuldigen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Niet om dat over de ruggen van onschuldige slachtoffers uit te hoeven gieten, maar bij het leven, wat hoop ik dat dit níét (weer) het werk van de CIA is.

Ik kon mij bij het zien en opnieuw bekijken, en opnieuw, steeds minder aan de indruk onttrekken dat de Bushkerel achter de rug van de geschokte Blaar zijn gezicht niet kon onttrekken aan een zelfvoldane grijns, alsof hij de inkomsten uit zijn oorlogsindustrie al weer binnen zag komen.

Hij zou zich dan (tijdens de G8) wel niet helemaal kunnen onttrekken aan enige toezeggingen (tóézeggingen, dat zijn van die afspraken waar je je niet aan hoeft te houden, maar tóch) op het gebied van milieubeheer, maar zijn oorlog tegen terrorisme was in ieder geval weer veilig gesteld, en misschien zou dit tactische precisiebombardement eindelijk die weerspannige Europeanen zover mee kunnen sleuren in zijn wild in het rond slaande oorlogspolitiek dat elke vorm van gezond verstand voor een aantal jaren buiten spel gezet zou worden en de wereld eindelijk onder zijn (in eigen ogen bezielende, maar in feite) zielloze leiding naar een staat van totale paranoia gevoerd kon worden, Bushkerel de NewBorn AntiChrist.

De Britten houden het er op dit moment op dat de bomaanslagen, gisteren in Londen, alle kenmerken van een aanval door de Al-Qaida hadden, "the hallmarks of an al-Qaeda-related attack", en wie kan die beter aanbrengen dan de docenten van die club, de CIA dus.
Het maakt de CIA niet uit dat/of er onschuldigen sterven, want "al wie niet onherroepelijk voor ons is, is pertinent tegen ons" is immers de lijfspreuk van hun peetvader, de Bushkerel.

De Britten spreken van "onverwoestbare stelligheid waarmee wij onze manier van leven zullen in stand houden", maar wat als er morgen of volgende week elders in Engeland, of Europa, weer zo'n slachtpartij plaatsvindt.

Hoeveel van dit soort golven geweld kan onze beschaving aan voor die fierheid omslaat in angst.
Blaar kan wel stoere praat uitslaan, maar wat als er familie van hem onder de slachtoffers zou zijn geweest.
Nee, dat is een slechte verbinding die ik daar leg.
Regeringen praten grote woorden, maar het zijn de bevolkingen die geslachtofferd worden, dezelfde bevolkingen die de wereld draaiende houden.

Laten we hopen dat de laffe bommenleggers gauw gevonden en eerlijk berecht worden (zonder nog zo'n blinde ophitscampagne als vlak na 11 september 2001) en laten we hopen dat die misdadigers de poppenspelers aanwijzen, zodat die hun gerechte straf (ook) niet ontlopen.

Mijn hart gaat uit naar de overlevenden van de slachtoffers, ik weet wat het is om huilend achter te blijven.