zaterdag 9 juli 2005

RK kerk toch nog een beetje gelijk?

Ik heb zojuist op NOS Teletekst gelezen dat Pfizer, de producent van Viagra, gebruikers gaat waarschuwen voor het risico van blindheid. Er zijn nog wel geen gevallen van blindheid door het gebruik van de pillen aangetoond, maar volgens de Verenigdestaatse Food and Drug Administration hebben zich toch tientallen mensen gemeld met klachten.

Het is dan wel niet precies waarmee de katholieke kerk vroeger dreigde ('vliegende ruggemergtering', 'acute hersenverweking' en blindheid voor mensen die mastubeerden), maar het komt toch wel een beetje in de buurt.

Ik moet die kerkelijke dreigementen nog ergens hebben (in een donkergroen voorlichtingsboekje, met diverse losse bijlagen), maar ik kan ze helaas op dit moment natuurlijk weer even niet vinden...

Al met al vind ik het overigens toch maar een vaag verhaal en ik vraag me toch af wat erachter zit. Iemand een idee?

1 opmerking:

Anoniem zei

Four Kring end Querie (voor koningein en vaderband)

Jij vraagt je af wat er achter dat vage teletekst-bericht aangaande pikpillen zit?

Nou ja, ik zou zo zeggen, mogelijkheden genoeg in dat land van de ongekende.

Om maar te beginnen met de meest stompzinnige:

Het oog van het erecte orgaan (ja lul, jij) ontwikkelt staar bij gebrek aan mogelijkheid van het (oog)lid om zich te ontspannen.

Niet-gebruikers lanceerden het idee dat hen de ogen werd uitgestoken met al die sta-in-de-wegs van de competitie.

Op zijn Verendestatigs:

De bijsluiter wordt toegevoegd om rechtszaken tegen te gaan.
De waarschuwing "dit middel beïnvloedt de rijvaardigheid" kunnen ze er daar niet inzetten, want je weet dat het leven van een gemiddelde Verende Stater zich voor een groot deel afspeelt achter het stuur van zijn vierwieler. Daarnaast moeten ze grote hoeveelheden rot rood vlees tot zich te nemen (de zogenaamde 'burger'-plicht). Om de rest van de tijd niet alleen slapend of (heel af en toe) werkend door te hoeven brengen wordt er af en toe van bil gegaan en in het kader van de efficiëntie is het natuurlijk wel handig als je meteen aan de gang kunt zonder al te veel voorbereidend pompwerk (bovendien werken die pompjes ook niet altijd), dus slik je de pikpil ruim vantevoren (want zo'n ding houdt de schijn vrij lang op, eh, dat zegt de advertentie tenminste) en dat moet dan natuurlijk geen onvoorspelbaar rijgedrag opleveren (en daar bedoel ik natuurlijk niet mee het soort gedrag dat optreedt bij schakelen met het verkeerde pookje).

Gevolg van het hierboven vluchtig vermelde soort paring (gewoon plat neuken zonder verwarming) kan natuurlijk een hoop klachten opleveren van vrouwen die er het slachtoffer van zijn (wellicht heeft het een 'kerel' weleens een dichtgeslagen oog opgeleverd, en dat is niet goed voor een helder zicht).

Als je nog meer potentiële verklaringen wilt hebben (of je hebt er zelf ter aanvulling van dit fier opgerichte lijstje), stuur dan een eenvoudig e-mailtje in grote letters naar "ben_jij_nootjes@xs4all.nl".
Per slot van rekening moeten we allemaal op onze ogen letten.