donderdag 21 juli 2005

Nederland Kennisland... Ha! (vervolg)

In Amsterdam is gisteren het derde 'Staat van de Stad'-onderzoek verschenen, waarin o.a. de volgende opzienbarende conclusie opgenomen (ik citeer uit het artikel in Amsterdamse editie van de Metro van vandaag): 'Tweede generatie allochtonen die de Nederlandse taal beheersen, doen het een stuk beter dan de eerste generatie.'
Verder wordt ook nog aangegeven 'dat de werkloosheid onder de allochtone bevolkingsgroepen afneemt nu de economie begint aan te trekken'.

Hier moet wel een erg dure denktank (een 'denkcontainer'?) aan het werk zijn geweest. Vooral de eerste aangehaalde conclusie moet wel een ontstellende hoeveelheid zwaar wetenschappelijk onderzoek gevergd hebben. Hoe hoog zal het gemiddelde IQ van de denktankers geweest zijn? 55? Of is dat misschien nog aan de hoge kant?

En het tweede citaat... als ik dat met 'bullshit' afdoe, ben ik erg vriendelijk. Volgens minister Zwam is de economie nu alweer 3 jaar aan het 'aantrekken', maar dat is gewoon Zalmiaanse lulkoek, die op geen enkele manier bevestigd wordt door andere, meer respect verdienende, instanties. Het is natuurlijk leuk dat de werkloosheid onder allochtonen afneemt (áls dat tenminste het geval is), maar het zou toch ook wel erg interessant zijn om te weten wat de échte reden daarvoor is. Zijn er misschien veel allochtonen uit Nederland vertrokken naar aanleiding van de xenofobische opmerkingen van Pim F. of Wilders & Co., of uit angst voor minister Verdomd?

Ik vermoed eerlijk gezegd dat een of andere student aan een Nederlandse HBO-opleiding een scriptie heeft gemaakt - uiteraard met een samenvatting in het Dunglish (het is beslist niet toevallig dat het soms zo genoemde in Nederland gebezigde Engels begint met het voorvoegsel 'dung'...). Deze scriptie is dan weer door de onderwijs-instelling aan Amsterdam verkocht, want tenslotte moet het onderwijs in Nederland ook met beide voeten in de samenleving staan... en moet het ook vooral niet vrijblijvend zijn. Kennelijk is het dat niet wanneer de onkennis in vrijblijvende 'onderzoeken' wordt gepubliceerd.

Geen opmerkingen: