vrijdag 10 juni 2005

Dom, dom, dom66

Pechtold, de nieuwe minister van Bestuurlijke Vernieling vindt dat een 'burgerraad' een opzet moet schrijven voor 'het (het?) nieuwe kiesstelsel' en daarna moeten (moeten?) het kabinet en mogelijk alle Nederlanders het voorstel goedkeuren. Dat lees ik vandaag in het Brabants Dagblad. Zo denkt Pech de politiek dichter bij de burger te brengen.

Dom66 snapt er werkelijk niks van -ofschoon een heel goed aspect van welk 'nieuw' kiesstelsel ongetwijfeld zal zijn dat de Dreinoren66 van de politieke kaart zullen verdwijnen. We hebben in Nederland geen nieuw kiesstelsel nodig. Wat willen Druiloren66? Een stelsel als in de VS, waar twee partijen hun best doen om stemmen van de tegenpartij af te snoepen, en zich daardoor nog maar nauwelijks van elkaar onderscheiden?

Met het kiesstelsel in Nederland is niets mis. Waar het mis gaat is bij de politici, die allerlei beloften doen (zoals Balk, toen hij beloofde dat tijdens zijn zittingsperiode niemand erop achteruit zou gaan) en die -ongestraft- het volk belazeren (zoals onlangs Rietje Verdomd, die diverse malen de kamer voorgelogen heeft en ervan afkomt met een smoesje). Politici die de kluit belazeren moeten vervolgd kunnen worden - wat mij betreft strafrechtelijk (en dan niet zoals die bouwfraudeurs die er met 180 uur taakstraf vanaf komen, maar minstens net zo streng als een bijstandsontvanger die een bedrag van € 10 niet heeft opgegeven. Als je bijstandsgerechtigde bent telt het niet wanneer je zegt dat je er even niet aan gedacht had. Politici kunnen echter liegen wat ze willen en zich dan simpelweg verschuilen achter een (alleen door henzelf bemerkte) verkeerde interpretatie van hun woorden.

Dat, meneertje Pech, is wat er in Nederland moet veranderen: de betrouwbaarheid en de betrokkenheid van politici. Én natuurlijk moet D66 worden opgeheven!

Geen opmerkingen: