zondag 19 juni 2005

Waarom zouden wij deze club vertrouwen?

Na de referenda in Frankrijk en Nederland over de Europese 'grondwet' (die, zoals ik en vele anderen allang hebben uitgelegd, geen grondwet is maar een vrijbrief voor de 'liberale internationale'), is er de afgelopen dagen door de EU-(volksmis)leiders uitvoerig gediscussieerd over de (Europese) toekomst. Het is niet gelukt en Juncker geeft aan dat de EU in een 'diepe crisis' is terechtgekomen.

Om te beginnen is de meerjarenbegroting niet goedgekeurd, mede door de onverzettelijke houding van het regime Balk & Zalm. Ofschoon de Balkiaanse propaganda-machine ons dreigde dat Nederland bij afwijzing van de 'grondwet' niet meer zou kunnen meepraten, heb ik nog nooit een Nederlandse vertegenwoordiger een zo grote bek horen opentrekken als de afgelopen dagen gebeurd is.

De uitgangsgedachte achter de afdrachten aan de EU (steun voor de arme landen uit de rijke landen) is leuk, maar in de praktijk komt daar maar bar weinig van terecht en wordt het geld voor een groot deel aan de verkeerde doelen besteed - als het al niet aan de nodige strijkstokken blijft hangen. Het lijkt me dan ook niet verkeerd om hiervoor een nieuwe doorzichtige en niet te misbruiken regeling uit te denken. Zijn er nog eerlijke politici (bestaan die überhaupt?) die hierover willen nadenken?

Verder is er natuurlijk het probleem van de 'grondwet'. Deze kan (heet het) alleen worden ingevoerd wanneer alle EU-lidstaten hem unaniem hebben goedgekeurd. In feite zou de hele procedure dus na het referendum in Frankrijk al moeten zijn stopgezet. De officiële plannetjes zijn echter niet zo rechtlijnig: wanneer in november 2007 minder dan ¾ van de lidstaten de 'grondwet' hebben geratificeerd, gaat de Europese Commissie 'zich beraden'. En wat als meer dan ¾ vóór is? Tja...
Volgens de EU-propagandisten Nicolai, Bos, Balk, Borisje en al hun clubgenootjes, is er echter geen 'plan B'. Wat is dat 'zich beraden' dan? 'Plan Z(ich beraden)' in plaats van 'Plan B(eraad)'?

Voorlopig hoeven we ons echter nog niet druk te maken over 'Plan Z', want de modderige voorzitter van de Europese Commissie, Barroso, heeft nu een 'Plan D' bedacht (met de D van Debat en Dialoog). Ik neem aan dat dat bedoeld is als een eufemisme voor nog meer geldverspilling voor propaganda - eigenlijk zou het dus 'Plan P' moeten heten.
Aangezien de nog openstaande referenda in de diepvries zijn gezet, hopen de neoliberalen nu voldoende tijd te hebben om ons te bombarderen met (ongetwijfeld 'objectieve') debatten en dialogen, waarbij (bijv.) een nerveuze tegenstander zonder TV-ervaring tegenover een welbespraakte zwetskous wordt gezet.

Een tip: misschien kan in de EU het omroepstelsel worden hervormd naar een stelsel zoals dat in de hoogtijdagen van de Sovjet-Unie aldaar functioneerde - en uiteraard moet de geschreven pers dan ook worden gelijkgeschakeld (voorzover die tenminste de afgelopen maanden zich niet al automatisch heeft gelijkgeschakeld). Het moet niet moeilijk zijn om in het kader van de terrorismebestrijding de uitzendingen aan preventieve censuur te onderwerpen.

1 opmerking:

Anoniem zei

"Plan D" is wel de juiste formulering: Plan Doordrukken, Plan Dogma (zie volgende alinea), Plan Despotisme, Plan Diffuus (wat veel lijkt op jouw Plan P), althans in wat door moet gaan voor de "visie" van EuroCom (en dat heeft helaas niks te maken met Communicatie).

Er liggen echter wat foutieve premissen aan ten grondslag: EuroCom heeft géén "Visie", géén "Beleid", géén "Plan van Aanpak", sowieso geen enkel "Plan", alleen een botte "Opzet", die in een paar korte zinnetjes, regels, is samen te vatten:
[1] "De rijken rijker, de rest slaaf",
[2] "Alleen de échte rijken rijker",
[3] "De échte rijken mogen alles, de rest niks"
(dat was al op te maken uit regel [1], maar staat er ten overvloede extra bij, opdat niemand het in zijn kop hale...),
[4] "het hoogste goed voor één die niet tot de échte rijken behoort, is (uit uiterste daad van dienstbaarheid uiteindelijk) zijn leven geven voor het vergroten van de rijkdom van de échte rijken",
[5] "Het aanspreken van de échte rijken gebeurt níét dan door tussenkomst van een lid van de subklasse der politici, dat zijn slaven die hopen opgenomen te worden in de gelederen van de rijken"
(kenmerk van de leden dier subklasse is dat zij gekleed gaan in boetvaardig kostuum met strop-das, waarmee zij hun onderwerping aan de échte rijken uitdragen; in hun hoop stellen zij alles in het werk om de rijken te behagen door boodschappen van de slaven tot nietszeggend geblaat om te vormen; het mag geen twijfel leiden dat geen der politici toegelaten zal worden tot de rijken, conform regel [2]).

Dit is in het kort wat EuroCom behelst, we kunnen dan ook zonder meer constateren dat EuroCom de nieuwe Staatsgodsdienst wenst te zijn, de Wedergeboorde Kristenen aan deze kant van het Grote Water.

Doet Allen Boete Ende Wast U Met Asse