maandag 6 juni 2005

Waar blijft god?

Soms zou ik wel eens willen dat de god van de christenen écht bestond, zodat hij zou kunnen ingrijpen bij alle ellende die zijn 'volgelingen' in de wereld veroorzaken.

Zoals ik vandaag al eerder betoogd heb (in mijn log Franse Revolutie mislukt? hieronder) is de wetgeving in Frankrijk (en trouwens ook in de rest van Europa) nog volop vermengd met allerlei bijbelse uitgangspunten (wat overigens niet altijd verkeerd is), en ook in de VS gaat het -dankzij de 'herboren christen' George Double-Me steeds slechter met de samenleving.
Formeel bestaat daar ook een scheiding tussen kerk en staat (ik denk nog steeds dat het 'god with us' op de munten daar terecht is gekomen omdat er geen ruimte meer was voor de -L- in 'gold'), maar in elke Verenigdestaatse film wordt wel een keer vroom naar god verwezen.

In de New York Times van vandaag staat weer een volgende fase beschreven. De gouverneur van Texas (de staat waar veel olie -en oliedomme mensen?- vandaan komt) heeft in een evangelische school zijn handtekening gezet onder een reeks maatregelen om abortussen te beperken en het huwelijk tussen mensen van gelijk geslacht te verbieden.

God, waar blijf je toch? Sla dit zootje van hun paarden zoals je indertijd ook Saulus van zijn paard gemept hebt! Doe het alleen een beetje grondiger, want de Paulus die overbleef was al met al een sexistisch, kortzichtig mannetje. Als je hen dus op de grond werpt, verander dan please ook hun mentaliteit drastisch! Dank!
(Heeft god trouwens internet?)

1 opmerking:

Anoniem zei

De wegen van de Ongenoemde zijn voor ons Verborgen.

Ditmaal schakelt hij de Zwitsers in (bekend van de Paapse Garde) om zijn boodschap van Naastenliefde (wie die Naaste ook is) voorzichtig uit te dragen in een referendum (gisteren, op de eerste dag na de sabbath): in een volgende fase zal de kinderwens gehonoreerd worden. (bron: ANP)