vrijdag 17 juni 2005

Verdere wereldverzieking dankzij de USA

De Washington Post meldt vandaag dat hoge ambtenaren van Bush erin geslaagd zijn belangrijke onderdelen van een voorstel voor maatregelen door de 8 belangrijkste geïndustrialiseerde landen (de G8) tegen verdere klimaatverslechtering af te zwakken.

Dankzij deze manipulaties zijn gedetailleerde verwijzingen naar de gevolgen van temperatuurstijgingen verwijderd, evenals ambitieuze doelstellingen voor het verlagen van CO2-uitstoot en strakkere milieu-normen voor door de Wereldbank gefinancierde energieprojecten.

Het is toch wel geweldig dat Bush met zijn clubje patsers zo begaan is met het lot van de mensheid. Het interesseert hem werkelijk geen ene rotmoer wat de gevolgen van zijn politiek zijn voor de wereld buiten de VS, waarschijnlijk omdat hij ervan overtuigd is dat de VS altijd in staat zullen zijn om te krijgen (pakken) wat ze nodig hebben. Dat de rest van de wereld verhongert zal hem worst zijn (het interesseert hem zelfs niet eens dat een groeiend deel van de Verenigdestaatse bevolking zich geen fatsoenlijke voeding meer kan permitteren)... Net zoals Franco alle anti-franquistische uitingen afdeed als 'subversie van communisten en vrijmetselaars' en Hitler alle ellende van de wereld aan de joden (en homo's, en communisten) weet, zo doet Bush protesten af als uitingen van terrorisme. (Condo Rijst: ik heb Bush en Hitler in één zin gebruikt!) Op deze manier houdt Bush ook de wapenindustrie te vriend, want dat terrorisme moet tenslotte ook bestreden worden.

Geen opmerkingen: