vrijdag 3 juni 2005

Wat aardig van Roosje...

Vandaag lees ik in het Brabants Dagblad dat Paul Rosenmöller € 25.000 euro terugstort. Er was nogal wat commentaar geweest op de betaling van € 70.000 die hij per jaar kreeg voor het voorzitterschap van de commissie-Pavem (die de integratie van allochtone vrouwen zou moeten stimuleren).

Na dit symbolische gebaartje van deze afvallige socialist is hij nu blijkbaar tevreden met een bedrag van € 45.000 per jaar, want hij vindt "het werk [..] belangrijker dan de honorering".
Dit LIJKT een redelijk jaarbedrag, maar als je dan bedenkt dat hij het krijgt voor één dag werk (werk?) per week is het nog heel riant. Het is meer dan wat heel veel Nederlanders krijgen voor een hele week werk (en dan vaak écht, zwaar werk), want het is nog de vraag hoe lang zo'n 'werk'dag van Paultje is en wat voor 'werk' hij daarvoor moet doen.

Als GroenLinks zijn geloofwaardigheid na het débâcle van hun steun aan de 'Europese grondwet' niet helemaal wil verliezen, zou het goed zijn om deze monarchistische nepsocialist op zeer korte termijn uit de partij te stoten.

Rosenmöller zegt persoonlijk tot dit besluit te zijn gekomen ("Ik volg mijn gevoel"). Ik vraag me af wat voor 'gevoel' dat is. In ieder geval géén gevoel voor verhoudingen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Reuzenmulder (GrauwLinks) vangt € 70.000 voor een ere-baantje, betaalt daar eenderde van terug onder druk van vragen daarover.

Mijn vraag is eigenlijk wat voor andere lucratieve inkomensposten dit persoon heeft en hoe weinig daarvoor gedaan hoeft te worden.
Ik neem aan dat hij niet het risico loopt door de eisen van dat werk in de WAO terecht te komen.
Daarnaast verwacht ik dat hij bij zijn ontslag (of hoe dat in die kringen genoemd wordt) in een of andere wachtgeldregeling verzeild raakt, die qua inkomsten een aantal jaren gelijk staat aan zijn laatstverdiende 'salaris' (even tegen beter weten aangenomen dat dat alleen maar zou bestaan uit voornoemde € 70.000), dan zou hij gedurende de looptijd van dat wachtgeld jaarlijks zo'n zelfde bedrag terug moeten storten.
Het vermoeden bestaat dat het gevoel dat hij volgt (zijn geweten?) gesust is met dit eenmalige publiekelijke slijmen.

Meneer staat een gloedvolle carrière te wachten in de partij die qua programma het beste bij de eurowet past, de VVD.