maandag 21 mei 2007

Bush' opdrachtgevers hebben hun zin!

Bij het nieuws van 21:00 op RTBF 'La Première' hoorde ik (op de fiets, dus ik heb geen letterlijke transcriptie) dat er een contract gesloten was tussen de VS en Irak (dat zullen wel dus de Verenigdestaatse marionetten in Baghdad zijn) voor de levering van wapens met een waarde van anderhalf miljard dollar. De wapens worden individueel aan Iraakse soldaten verstrekt en die soldaten krijgen een biometrisch identiteitsbewijs, waarop ook het nummer van hun wapens vermeld worden, om corruptie te vermijden - althans dat is de officiële versie, maar ik vraag me eerlijk gezegd af of er in heel Irak wel iets (semi-)officieels gebeurt zonder dat er sprake is van corruptie.

Voor mijn gevoel zullen er binnenkort nog wel veel meer doden vallen in Irak, maar dat worden dan allemaal ongewapende mensen, omdat die verdacht zijn van betrokkenheid bij aanslagen (in feite verzetsdaden volgens het oorlogsrecht, hoe akelig ook). Ach, het is ook een -zij het érg cynische- manier van armoedebestrijding, want doden hebben geen last meer van armoede...

Het belangrijkste echter is dat de grote opdrachtgevers van Bush (de Verenigdestaatse olie- en wapenindustrie) hun zin hebben. De wapenhandel verdient nu niet alleen meer aan het Verenigdestaatse leger (en aan hun maatjes van het Israelische régime), maar ook aan de ledepoppen in Baghdad. En aangezien die wapens ook betaald zullen moeten worden, krijgt de Verenigdestaatse olie-industrie, die de feitelijke controle uitoefent over de Iraakse olie, ook weer een leuk schnabbeltje. Kortom - het kapitalisme heeft weer gezegevierd. Leve de democratie! Leve de 'pax americana'!

Geen opmerkingen: