woensdag 23 mei 2007

Is Tineke Netelen-Bos een zus van Wouter Bos?

Qua manipulatief gedrag lijkt deze conclusie erg voor de hand te liggen.

Immers Wouter Bos heeft de laatste maanden heel wat bij elkaar gelogen en gemanipuleerd. Ik wil alleen maar even verwijzen naar zijn belofte dat hij nooit onder Balkenende zou willen dienen (en misschien kan ik nog even herinneren aan het programmapunt van de PvdA dat er een onderzoek moest komen naar de Nederlandse deelname aan de olie-oorlog in Irak).

Vandaag meldde de Metro dat Tineke Netelenbos (ook PvdA), in de tijd dat ze staatssecretaris was van Onderwijs (dat was ten tijde van het régime van partijgenoot Wim Kots, die indertijd geweldig tégen en de laatste paar jaar vóór -zoals hij het zelf noemde- "exhibitionistische zelfverrijking" was) ervoor gezorgd heeft dat cijfers over leerlingengeweld in het onderwijs in de la werden weggestopt.

Psycholoog Bob van der Meer, indertijd lid van de Commissie Geweld van het betreffende minus-terie, heeft hierover deze week in Panorama een boekje opengedaan, daarbij verwijzend naar een rapport daarover van Prof. Dr. Ton Mooij: "Hij kwam met alarmerende cijfers. Maar liefst 250.000 leerlingen gingen met een wapen naar school, van wie 50.000 met een pistool. Netelenbos weigerde de gegevens naar buiten te brengen. We moesten toen de nota De Veilige School samenstellen. Maar de eisen waren van tevoren al opgesteld."
Van der Meer en anderen stapten daarop uit de commissie.


Maar wat kun je ook verwachten van leden van een partij die - in de woorden van Wim Kots- zijn ideologische (= sociaaldemocratische) veren heeft afgeschud en in plaats van zich te bekommeren om de belangen van de arbeiders er alles voor doet om de belangen van het kapitalisme veilig te stellen door koste wat het kost het zogenaamde neoliberalisme door te willen drukken.

Geen opmerkingen: