vrijdag 4 mei 2007

Ook Trouw bericht tendentieus over de SP!

De krant, waarvan 47% van de lezers (althans degenen die de enquête van vandaag hebben ingevuld) vindt dat Pim Fortuyn een positieve invloed heeft gehad (daarmee bedoel ik dat de krant kennelijk geen al te kritisch publiek trekt). heeft er geen moeite mee zich te scharen in het kamp van de ongenuanceerde SP-zwartmakers.

Een half uur geleden werd een artikel gepubliceerd (op de RSS-feed), dat vooral uitblinkt in vaagheid, maar Trouw vindt het kennelijk toch gerechtvaardigd om er de kop SP wilde pact met Wilders over kiezers boven te zetten.

Volgens Geert Wilders zou Harry van Bommel hem in de periode vóór de kamerverkiezingen
uitgenodigd hebben voor een lunch. Daarbij suggereert Trouw dat Wilders suggereert dat Van Bommel tijdens die lunch afspraken wilde maken over de kiezers. Van Bommel bevestigt weliswaar dat er gesproken is over de peilingen, maar ontkent een afspraak te hebben willen maken: "Ik kan een opmerking hebben gemaakt in de trant van: jullie kunnen de VVD leeg eten, de ChristenUnie het CDA en wij de PvdA. Maar een afspraak heb ik niet gemaakt en ik heb ook niet die indruk willen wekken."

Het artikel voegt niets toe waaruit zou blijken dat Van Bommel dat wél geprobeerd heeft, maar desalniettemin wordt het Trouw-publiek (tenslotte heeft Wouter Bos niet voor niks bekend dat hij trots is op zijn gristelijke opvoeding) hierbij gewaarschuwd. Als de SP gepacteerd heeft (zou hebben) met Wilders, dan mág je niet op de SP stemmen. En het zal Trouw daarbij niet zoveel verschil maken of de stemmen nu voortaan op CDA, CU of PvdA worden uitgebracht. Dat zijn tenslotte alledrie neocristocratische socioliberale partijen...

Geen opmerkingen: