maandag 28 mei 2007

Hoe zit het nou met die dode Palestijnen?

Gisteren meldde NOS-nl dat door Israelisch geweld "zo'n veertig" Palestijnen gedood zijn, de Volkskrant had het over "bijna vijftig", in een nieuwsuitzending op RTBF - La Première hoorde ik om 22:00 dat er 46 Palestijnen gedood waren, en -zoals ik gisteren -in mijn stukje Wat is de wisselkoers Palestijn-Israeliër? - tot mijn verbazing al constateerde, het ANP vond het helemaal niet nodig om stil te staan bij die gedode Palestijnen.

Hoe het komt dat het Algemeen Nederlands Propagandabureau ineens beslist heeft om toch iets te zeggen over de Palestijnse slachtoffers is me niet bekend, maar vandaag is een bericht uitgegaan onder de titel Israël neemt opnieuw Hamas-doelen onder vuur, dat ik al in diverse kranten van de gelijkgeschakelde pers heb aangetroffen.

Volgens dit ANP-bericht zijn er de laatste 12 dagen bij "meer dan zestig luchtaanvallen ]...] op Hamas-doelen" (door Israel) "33 militanten en een burger om het leven" gekomen.

Toch wel knap van die Israeliërs, dat ze zomaar kunnen constateren wie militant is en wie burger (is een militant dan geen burger?), en trouwens ook dat ze weten wat Hamas-doelen zijn. Wat is er overigens gebeurd met die ontbrekende (minstens) 12 dode Palestijnen? Zijn die gedood bij aanvallen op niet-Hamas-doelen? Of zijn die wellicht op wonderbaarlijke wijze weer tot leven gebracht?

Wat in ieder geval géén vraag meer is: we worden door de Nederlandse pers belazerd! En die belazerarij is té opvallend om te berusten op vergissingen of misverstanden.

1 opmerking:

Anoniem zei

mili tantes dood

Nadat van alle kanten in het nieuws kwam dat er veel Palestijnen doodgebombardeerd waren, moest het ANP (Achterbakse Nieuws-Poepers dat ze zijn) als woordvoerder van het staatsterrorisme onder aanvoering van de V.S. daar natuurlijk een draai aan geven.

Het kon natuurlijk niet zo zijn, dat Israel zomaar willekeurige burgers geslachtofferd had.
Heel 'creatief' werd er een nieuwe categorie ontzettend verwerpelijke wezens uitgevonden, de militanten (gewone burgers die misschien best wel graag soldaat hadden willen wezen, maar het om een of andere reden niet verder hadden gebracht dan boe-roepen in demonstraties en protestmarsen).

Daarbij was het uiteraard de bedoeling (van het ANP) dat de lezer in zijn haast 'militairen' las, in plaats van 'boze burgers'.