donderdag 24 mei 2007

De PvdA kan so-wie-so alleen maar verliezen!

PvdA zou nu niets winnen bij wisseling leiderschap kopt een artikel in de Trouw gisteravond).

Dat klopt inderdaad. Als de PvdA nog eens ooit iets zou willen winnen (op welk punt dan ook) zou het hele Nederlandse volk gehypnotiseerd moeten worden.

En laten we wél zijn: Wouter Bos heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk misdragen door zijn gedraaikont en gelieg, maar dat laat onverlet dat de PvdA hem rustig zijn gang heeft laten gaan. De enige manier, derhalve, om de PvdA nog eens iets te laten winnen is de hele partij op te heffen en -als er tenminste nog behoefte is aan een partij met die huichelachtige naam- opnieuw op te richten met een volledig ander bestuur en mét de door Wim Kots driftig afgeschudde ideologische veren.

De PvdA is (met wellicht een enkele uitzondering, die nog iets van de SDAP-genen in zijn/haar bloed heeft) volstrekt ongeloofwaardig. Zo werd vóór de laatste verkiezingen heel dapper geroepen dat er een onderzoek moest komen naar de Nederlandse betrokkenheid bij de Bushiaanse oorlog in Irak. Dat gekakel had echter niet veel om het lijf (zoals al ras bleek toen het werd ingeslikt om te voorkomen dat de PvdA niet mee zou mogen helpen aan de volledige privatisering van Nederland).
Het geblaat is vermoedelijk vooral bedoeld geweest om ons te misleiden, zodat we zouden vergeten dat óók de PvdA indertijd voorstander was van deelname aan die oorlog (van de partijen in de Tweede Kamer waren alleen de SP en GroenLinks tegen! De overige partijen hebben dus allemaal bloed aan hun vingers. Het wachten is alleen nog op een Irak-tribunaal...).

Geen opmerkingen: