vrijdag 18 mei 2007

Red de Postbode!

Ik ga ervan uit dat alle lezers van mijn blog slim genoeg zijn om in te zien dat privatisering van nutsdiensten een walgelijke misstap is en dat ze alleen maar bedoeld is om zelfs de meest wezenlijke zaken in de samenleving te degraderen tot een middel om de zakken van nuttelozen (aandeelhouders en hun medeplichtigen) nóg meer te vullen (er zijn kennelijk nog niet genoeg multimiljonairs in Nederland...). Op dit moment is de postbezorging aan de beurt.

De afgelopen maanden hebben we kunnen zien hoe TNT, de meest recente opkoper van 'onze' eigen PTT overal de brievenbussen aan het vervangen is (of al vervangen heeft) door foeilelijke exemplaren, wat ongetwijfeld een behoorlijke hoop euri gekost zal hebben. Anderzijds claimt diezelfde TNT (zou het toeval zijn dat de club met deze explosieve naam de hele postbezorging wil dynamiteren?) dat er bezuinigd moet worden op de postbezorging. Daarvoor moeten 6.500 postbodes ontslagen worden en worden de arbeidsvoorwaarden van de gelukkigen (?) die mogen blijven uitgekleed.

Ik weet niet of wij met ons allen dit soort onzinnigheid kunnen voorkomen, maar we kunnen in ieder geval onze handtekening zetten onder een brief aan de Tweede Kamer en aan de Staatssecretaris van Economische Zaken (Heemskerk van de PvdA). Teken NU deze brief en vraag al je vrienden en kennissen om het ook te doen!

Ik heb overigens wel grote vraagtekens bij de -ongetwijfeld goedbedoelde- actie-postzegels. Door die actie-postzegels te bestellen lever je TNT nog eens een leuke winst op. Reken maar even mee: 10 postzegels (van € 0,44, totale postzegelwaarde € 4,40; inclusief productiekosten -papier en inkt- als ik heel gul ben € 5,00) kosten € 13,45. Dat levert dus voor 10 postzegels een winst op -voor TNT!_ van € 8,45. Zelfs bij afname van 100 stuks (grotere hoeveelheden worden op de bestelpagina niet vermeld) voor € 71,50 komt er nóg € 21,50 in de zakken van de kapitalistische slavendrijvers...

Geen opmerkingen: