vrijdag 25 mei 2007

Leuk nieuws voor de wapenindustrie...

NOS Teletekst meldde eerder vandaag (zie rechts) dat Bush aanstuurt op 'zware sancties' tegen Iran, omdat volgens hem (heeft hij beslist rechtstreeks van god gehoord) "alles" erop wijst "dat Iran uranium wil verrijken om er kernwapens mee te maken".

Ik zou zeggen (in modern Nederlands) "so what?", want tenslotte maken ook de VS kernwapens (ze zijn nu weer bezig met een nieuwe 'generatie' van die krengen - kleinere kernwapens, die dan ook ongetwijfeld gemakkelijker gebruikt zullen [kunnen] worden). Daarnaast weten we in ieder geval dat de VS bereid zijn om kernwapens te gebruiken, zonder dat er een strategische noodzaak voor is (Hiroshima en Nagasaki). En tenslotte: Iran heeft het non-proliferatie-verdrag ondertekend, terwijl dat niet het geval is bij India, dat desondanks alle mogelijke Verenigdestaatse hulp krijgt voor de ontwikkeling van kernenergie.

Het beeld dat we krijgen is wel duidelijk: binnenkort kan Iran erop rekenen door de VS gewapenderhand aangevallen te worden. Het enge is dat ook Hillary Clinton (van de betrouwbaar geachte Democratische partij) er ook ongeveer hetzelfde over denkt als gods wereldse afgezant op aarde, zoals ik al op 4 mei meldde (in Democratie volgens de Verenigdestaatse "Democraten"). Met een beetje pech pacteren Bush en Hillary in een 'Regering van Nationale Eenheid' om het gevaar van het wereldterrorisme te bedwingen. Dan zijn de rapen écht gaar!

Geen opmerkingen: