zondag 18 november 2007

Bloed of water?

Een onderzoek van de Verenigdestaatse Ohio State University heeft uitgewezen dat het stijgen van de zeespiegel veel bedreigender is dan tot nu toe werd gedacht. De tot op heden gehuldigde mening dat er naar verhouding evenveel land zou verdwijnen als drinkwater klopt niet (althans volgens het onderzoek). Het zeewater zou namelijk veel verder in de ondergrond doordringen dan verwacht, waardoor het disproportioneel veel drinkwater voor consumptie ongeschikt zou maken. (De Morgen van gisteren)

Gelukkig hebben we in Nederland in de persoon van kroonprins Willem A. een 'Water Manager'. Het wordt dus tijd dat hij ophoudt met het kweken van potentiële troonopvolgers (of wil hij misschien doorgaan totdat hij een zoon krijgt?) en dat hij zich gaat inzetten voor de veiligheid van zijn toekomstige onderdanen.

Voor grote delen van de wereld lijkt het grondwaterprobleem me niet zo dringend. Daar is het veeleer een probleem van extreem bloedverlies tengevolge van koloniale oorlogen. Misschien zou zo'n universiteit dáár eens aandacht aan moeten besteden!

Geen opmerkingen: