donderdag 8 november 2007

Meerderheid Amerikanen steunt komende aanval op Iran (verwijzing)

Ikzelf heb hier ook al eerder betoogd dat ik ervan overtuigd ben dat de VS gewoon wachten op een gunstig moment om Iran aan te vallen. Dat die aanval er gaat komen, is onvermijdelijk. Misschien wel op 25 december, om de link tussen Israel, de geboorte van de opperprofeet van de christenen en de verkeerd geciteerde uitspraak van de Iraanse president Ahmedinejad (over Israel) extra te benadrukken.

Collega-blogger Vrijheidsnet wijdt een interessant artikel aan deze materie. Klik hierboven om het hele artikel te lezen, maar om je vast aan te geven welke richting het ingaat, hierna de eerste en de laatste alinea:
Dat Iran op korte termijn in staat zal zijn een kernbom te maken is een leugen. Het verrijkingsproces dat Iran gebruikt om uranium isotoop U-238 om te zetten in U-235 is hier namelijk volstrekt ongeschikt voor. Om uranium als nucleaire brandstof te gebruiken, moet het gedeelte U-235 atomen verhoogd worden tot 3 à 5 procent. Erg moeilijk en bijzonder kostbaar, maar een fluitje van een cent vergeleken met de verrijking tot minimaal 90 procent die nodig is voor het maken van bommen.

- - - - - - - - - -

Die oorlog gaat er komen, zoveel lijkt duidelijk, en het zal de definitieve doodsteek betekenen voor de eens zo grootse Verenigde Staten. Voor de Amerikanen zal het een ware hel worden zoals ze nog nooit hebben meegemaakt. Zulks is het trieste lot voor wie weigert zijn hersens te gebruiken, de macht heeft afgegeven aan een bende criminelen, en daar vooral niets over horen wil.
En de bovenbazen lachen in hun vuistje. Ze hebben het weer geflikt.

Geen opmerkingen: