donderdag 29 november 2007

Christenen kunnen even grote schoften zijn als anderen

Je zou denken dat christenen zich strikt houden aan het woord van hun god, zoals verwoord in hun heilige sprookjesboek. Een van de simpelste dingen die ze zouden kunnen doen om hun god blij te maken zou bijvoorbeeld kunnen zijn altijd de waarheid te spreken. Gezien hun goddelijke inspiratie lijkt me dat voorwaar wel het minste dat verwacht kan worden, nietwaar?

Voor het geval dat dat nog nodig was, is nu onomstotelijk bewezen dat christenen even hard liegen als niet-christenen, waarmee dus is aangetoond dat er niks speciaals is aan dat zogenaamd superieure christendom.

Waar ik het over heb?

Toen enkele jaren geleden Nederlandse soldaten naar Afghanistan gestuurd werden, werd het parlement door de zogenaamde christen Balkenende verzekerd dat het zou gaan om een opbouwmissie en niet om een vechtmissie. Alleen op grond daarvan kreeg het Balkenkabinet een meerderheid rond ten gunste van de levering van kanonnenvoer.

Sommigen (waaronder ikzelf) waren al vanaf het begin ervan overtuigd dat de vrome woorden over de wederopbouw van de Afghaanse samenleving een verkooppraatje waren en al vlug bleek inderdaad dat er flink op losgeschoten werd door de Nederlandse soldaten, zelfs zonder dat ze wisten of ze nu op terroristen (nieuwspraak voor: verzetsstrijders) schoten of op gewone Afghaanse burgers - zoals toenmalig minister van oorlog Kamp uiteindelijk moest toegeven. Zelfs de gelijkgeschakelde Nederlandse media konden er niet om heen en er kwam steeds meer materiaal over de oorlogszuchtige activiteiten van de Nederlandse soldaten.

Onlangs heeft de huidige minister van oorlog, Eimert van Middelkoop (geen gewone, maar zelfs een fundamentalistische christen) bekend gemaakt - in antwoord op een nieuwe reeks vragen van de vaste Kamercommissie voor Defensie (nieuwspraak voor: oorlog) - dat de Nederlandse commando's in Afghanistan zich aan hun instructies gehouden hebben. (de Volkskrant van 27 november 2007)

Als het klopt wat Van Middelkoop zegt, dan betekent dat, dat de commando's geïnstrueerd waren voor een vechtmissie. In dat geval heeft Balkenende bij het begin van de Afghanistanmissie het parlement voorgelogen, want hij moet geweten hebben wat de soldaten in Afghanistan zouden gaan doen.
Zou hij dat niet geweten hebben (wat gezien de opmerkingen van Kamp zeer onwaarschijnlijk is), en zou het écht de bedoeling geweest zijn om alleen het land te helpen opbouwen, dan zit Van Middelkoop nu uit zijn duim te zuigen.
Maar het is vanzelfsprekend ook best mogelijk dat in beide gevallen grof gelogen is, zoals de Balkenkabinetten ons al zovele malen hebben voorgelogen.

Van christenen (althans van dit soort) moet je het maar hebben!

Geen opmerkingen: