maandag 12 november 2007

Kamp blijft een dubieus mannetje

Henk Kamp, nog niet zo lang geleden Nederlands minister van oorlog en nu lid van de Tweede Kamer voor de VVD (de partij die als kweekvijver dient voor enge ideeën - denk maar aan Verdonk en Wilders, maar ook aan Bolkesteijn) heeft zijn knuppel maar weer eens in het Nederlandse hoenderhok geworpen.

Vandaag heeft hij een notitie gepresenteerd met een dertigtal voorstellen. Zomaar enkele van zijn oprispingen (ik haal ze uit een artikel in de Volkskrant van vandaag:
- "Nederland is geen islamitisch land en moet dat ook niet worden";
- "de opdringerige aanwezigheid van de islam in de openbare ruimte is niet gewenst";
- oproepen tot het gebed vanuit moskeeën met geluidsversterking moet verboden worden;
- hulp aan illegalen moet strafbaar gesteld worden;
- alle illegalen moeten actief worden opgespoord;
- burgemeesters en ambtenaren die niet willen meewerken aan actieve opsporing van illegalen moeten vervolgd worden;
- delinquenten onder 12 jaar moeten eventueel zolang als nodig in gesloten inrichtingen worden opgesloten.

Maar ook:
- "Discriminatie is even bedreigend voor de samenleving als radicalisering".

Ik ben het in zoverre met hem eens dat Nederland geen islamitisch land is, maar ik denk dat Kamp vergeten is dat Nederland ook geen christelijk land is. Nederland is een seculiere staat. Wanneer dus geen gebedsoproepen meer met geluidsversterking toegelaten worden, moet ook de gruwelijke akoustische milieuvervuiling met kerstliedjes verboden worden, evenals het klokgelui op zondagen en voor diensten in het algemeen.

Zijn opmerkingen over illegalen en de hulp aan hen geven duidelijk aan dat Kamp een kille machine is zonder enig menselijk gevoel. Ik zou willen wensen dat hij in een afgrijselijke, levensechte nachtmerrie in de omstandigheden terechtkomt waarnaar hij de zogenaamde illegalen wil deporteren.

George Bush, die verantwoordelijk is voor de meest onvoorstelbare oorlogsmisdaden is in Nederland welkom, evenals pa Zorreguieta, die (zij het misschien niet helemaal direct) mede verantwoordelijk is geweest voor een onmenselijke dictatuur, maar de slachtoffers van de Bushiaanse oorlogen mogen geen toevlucht vinden in Nederland, dat zelf ook betrokken is bij die oorlogen.

Maar waarom zou ik me drukmaken? Adolf Hitler was in Nederland ook een bevriend staatshoofd, totdat hij het in zijn hoofd haalde Nederland aan te vallen.

En waarom moeten delinquenten onder 12 jaar zolang als nodig worden opgesloten? Kunnen we ze dan niet beter meteen op de electrische stoel zetten?
Juist bij "delinquenten" van deze leeftijd moet er iets heel ernstigs aan de hand zijn en in plaats van hen weg te stoppen, moeten ze behandeld worden (dan wel moet hun situatie verbeterd worden), maar daarvan zie ik niks in Kamps voorstellen. Over dat soort zaken maken ze zich in Wassenaar, Aerdenhout en Blaricum niet druk: als de kinderen van patsers het verkeerde pad opgaan, wordt er ongetwijfeld met geld geschoven, zodat hun misdaden met de mantel der liefde bedekt worden.


Zou Kamp trouwens wel bedoelen dat discriminatie en radicalisering slecht zijn? Dan zou hij zichzelf -met mijn volledige goedkeuring- dringend moeten opheffen, want met de genoemde voorstellen is hij de Nederlandse samenleving nog verder aan het radicaliseren dan zijn ex-partijleden al eerder deden. En ik geloof ook niet dat hij met zijn mening over moslims veel bijdraagt aan de harmonieuze samenleving die alle partijen met de mond belijden. Hoelang nog totdat hij de moslims wil verplichten een gele halve maan op hun kleding te dragen, links op de borst ter hoogte van de arm?

Wat ik me afvraag is of deze notitie een neerslag is van nodige borrelavonden met gefrustreerde partijleden, een poging om de Verdonk- en Wilders-extremisten weer terug te lokken naar de VVD?

Geen opmerkingen: