dinsdag 6 november 2007

Heeft Donner écht zo weinig greep op zijn ministerie?

Donner (zogenaamd minister van Sociale Zaken - hoe sociaal zijn begaanheid is blijkt wel uit het fanatisme waarmee hij de arbeiders nog vogelvrijer wil maken) beweert dat hij niets afwist van het gespioneer van in ieder geval twee van zijn ambtenaren: "Het moge duidelijk zijn dat dit niet met mijn medeweten is gebeurd of dat in mijn opdracht of die van het departement is gehandeld". (zie o.a. Webwereld van vandaag).

Ik weet niet waarom dat zo duidelijk "moge" zijn, maar ik vertrouw Donner op geen enkele manier, net zo min overigens als de andere leden van de diverse Balkenkabinetten. Misschien heeft hij echter niet gelogen en heeft hij geen (niet rechtstreeks) opdracht gegeven om te spioneren bij het persbureau GPD. Misschien heeft hij gewoon een keertje verzucht dat hij er heel wat voor over zou hebben als hij zou kunnen weten wat er allemaal bij de persbureaux aan artikelen voorbereid werden.

Dat doet allemaal niets af aan het feit dat er flink wat mis is, wanneer zelfs ambtenaren van ministeries zich overgeven aan illegale zaken. Dat suggereert vooral veel over de daar heersende mentaliteit.

Geen opmerkingen: