woensdag 21 november 2007

En draaien met die kont!

Zo'n twee maanden geleden kondigde de PvdA aan dat er een kabinetscrisis zou ontstaan als Donner zijn plannetjes voor ontslagversoepeling zou doordrukken (zie mijn artikel Nieuwe draaikont-manoeuvre staat alweer te trappelen van 27 september dit jaar). Ik wees er toen al op dat zelfs het veranderen van slechts één komma de PvdA al zou ontslaan van de noodzaak om het op die kabinetscrisis aan te laten komen, omdat het door die verplaatste komma immers niet meer de plannen zouden zijn waartegen ze zich verzet had.

Uit een zojuist door Trouw gepubliceerd artikel blijkt dat de draaikont-manoeuvre al in de oven staat voor te bakken. Nadat Donner momenteel lijkt een beslissing over het ontslagrecht uit te willen stellen, totdat een "commissie van deskundigen" daarover vóór 1 juni advies heeft uitgebracht. De PvdA kan daarmee leven, wanneer -schrijft Trouw- 'het ontslagrecht in een breder pakket maatregelen voor de arbeidsmarkt wordt opgenomen'.

Tenzij Trouw dit uit des redacteurs vinger gezogen heeft, staat het dus nu vast dat we van de PvdA geen verzet tegen de onzalige plannen van Donner & kornuiten hoeven te verwachten.

Geen opmerkingen: