dinsdag 1 november 2005

Bij George Double-Me vallen alleen maar spaanders

Het grootste deel van de Verenigdestaatse bevolking denkt er inmiddels anders over, de Europese bevolking doet dat al jaren (met uitzondering van Balkende Ellende, Tony B Liar en de hopelijk intussen voldoende uitgerangeerde José María Aznar), maar Bush is er nog steeds van overtuigd (hij is dom genoeg om dat zelf te geloven of hij is gehaaid genoeg om dat vol te houden) dat hij de wereld en de Irakese bevolking een grote dienst verleent door Irak te bezetten.

Vandaag zijn er bij een 'precisiebombardement' (dat woord wordt volgens het Brabants Dagblad van gisteren gebruikt door een militaire woordvoerder van het Verenigdestaatse leger) ongeveer 40 mensen omgekomen, waaronder volgens een woordvoerder van een plaatselijk ziekenhuis veel vrouwen en kinderen. Verder zouden er nog 20 gewonden te betreuren zijn.

De militaire woordvoerder beweerde dat het een aanval was op een leider van Al Q'aida, maar volgens een plaatselijke stammenleider zijn er in de regio geen opstandelingen actief. Nou hoeft dat nog niks te betekenen (ze kunnen zich er ophouden zonder actief te zijn), maar het gebeurt toch wel opvallend vaak dat bij precisiebombardementen burgers uitgemoord worden. Je zou bijna denken dat die bombardementen precies tegen die burgers gericht zijn.

Geen opmerkingen: