zondag 13 november 2005

Roomser dan de paus...

Althans, een andere omschrijving kan ik niet geven aan de visie van GroenLinks, die de duur van de WW-uitkering wil verkorten. Wie binnen een jaar nadat hij/zij werkloos is geworden, niet weer aan de slag is komt zonder uitkering te zitten.

Verder vindt GroenLinks ook nog dat het gemakkelijker moet worden (voor bedrijven) om werknemers te ontslaan. De onnozele Hals(ema) van GroenLinks doet zo, samen met fractiespecialist (specialist in wat?) Van Gent voorstellen voor een hervorming van de verzorgingsstaat naar "Scandinavisch model". (
Brabants Dagblad van 11 november)

Wie nog dacht dat GroenLinks een betrouwbare partij is (ondanks het geflirt met de neoliberale internationale, bijv. door vóór de Europese 'grondwet' te zijn), zou nu toch onderhand beter moeten weten.

Dit soort voorstellen verwacht ik van werkgeversorganisaties (VNO e.d.) en van de VVD, maar toch niet van een partij die zich als 'links' meent te mogen afficheren. Iets dergelijks zie ik zelfs niet eens uit de koker van het CDA komen (en dan bedoel ik de partij als geheel, niet het stelletje CDA-griezels in de 'regering'), toch voorwaar geen bolwerk van socialistische ideeën.

Het feit dat Halsje de (kortere) WW wil verhogen, maakt weinig verschil. Het zit er dik in dat het voorstel met graagte wordt overgenomen, maar dat er dan geen geld blijkt te zijn voor verhoging van de uitkering. Het gevolg zal zijn dat de werkloze simpelweg met een bijstandsminimum zit.

Oja, de glamoursocialisten willen ook dat gemeenten verplicht aan werklozen werk moeten garanderen voor het minimumloon. Nee, dát is een geweldige verbetering: Dan kun je als afgedankte arbeider voor het minimumloon rotwerk gaan doen, waarvoor vroeger maar al te graag misbruik gemaakt werd van misleide Turken en Marokkanen.

Hierop is maar één antwoord mogelijk: bij de komende verkiezingen OenLink kolossaal afstraffen - en dan mag Ferme Femke als eerste -uit principe- ons laten zien hoe haar plannetjes in de praktijk werken...

Geen opmerkingen: