woensdag 30 november 2005

Haagse slapzwanserij

En weer kletst een lid van het impotente balkenkabinetje zich uit zijn eigen opmerkingen. Nog niet zolang geleden kreeg Veerman het voor elkaar om in zijn functie als minus-ter van landbouw inzake de regeling voor Europese landbouwsubsidies een zodanig standpunt uit te dragen dat hij er privé van kon profiteren - zonder dat consequenties had voor zijn baan: hij kwam ervan af met een of ander slap smoesje.

Afgelopen zaterdag uitte hij zich in de Volkskrant in niet mis te verstane bewoordingen negatief over de Zorgverziekingswet. Nee, dat had hij helemaal niet zo bedoeld, want volgens de Metro van vandaag betreurt hij het dat hij 'het beeld heeft opgeroepen dat hij niet achter het nieuwe zorgstelsel staat'.

En dat lijkt zo langzamerhand het belangrijkste kenmerk van dit kabinet te worden: ze lullen en liegen maar wat raak (zoals ook Bot onlangs nog over de steun aan de oorlogszuchtige politiek van Bush), en als het dan bij de bondgenoten of bij de overige kabinetsleden verkeerd valt, wordt er gauw "sorry" geroepen (vermoedelijk met een quasi-rollende keel-R), of wordt de schuld gegeven aan de journalisten of TV-kijkers, die het allemaal verkeerd begrepen hebben.

Geen opmerkingen: