zaterdag 12 november 2005

Mentaliteit Balkenende ontmaskerd door ekster?

Iedereen die niet horende doof en ziende blind is moet in de loop van de laatste jaren gemerkt hebben dat Balkenende het niet zo nauw neemt met de waarheid - net als trouwens de rest van zijn rariteitenkabinet.

Toen een week of zo geleden een ruit van minus-ter Verdonk beschadigd bleek te zijn, had Balk het meteen over een kogel, misschien zelfs zonder het gat met eigen ogen gezien te hebben. Intussen heeft het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) geconcludeerd dat het gat onmogelijk door een kogel kan zijn veroorzaakt. Nu, een week later, heb ik nog nergens gelezen dat Balk zijn verontschuldigingen heeft aangeboden voor zijn leugen. Hierdoor wordt alleen maar de indruk versterkt dat hij er alleen maar belang bij heeft dat wij blijven denken dat Verdomd beschoten is. Mogelijk omdat hij zich maar al te best kan voorstellen dat er mensen rondlopen met wraakgevoelens jegens deze onmenselijke minus-ter.

Zoëven(12:00) hoorde ik op het radionieuws dat volgens het Duitse persbureau DPA het gat best eens veroorzaakt zou kunnen zijn door een ekster (net zoals een aantal dagen geleden een briefschrijver in de Metro al de mogelijkheid van een kamikaze-merel had geopperd).

We mogen deze ekster (of merel?) wel dankbaar zijn voor zijn (waarschijnlijk) opgeofferde leven, waarmee ons nog maar eens duidelijk gemaakt wordt dat het balkenkabinetje niet vies is van een soort misleiding, dat in de glorietijd van de Sovjet-propaganda niet misstaan zouden hebben.
[Afbeelding van ekster in dankbaarheid ontleend aan: Vinc. van Iersel, Biologisch Studie- en Werkboek: Dierkunde I (R.K. Jongensweeshuis, Tilburg, 1934)]

Geen opmerkingen: