zondag 28 mei 2006

Blokker-brand door "extreem links"?

Verleden week (op 22 mei) meldde de Belgische krant De Morgen na een brand bij de Blokker-vestiging in Lokeren al dat er ongetwijfeld een link moet zijn tussen de diverse branden die dit bedrijf de afgelopen jaren teisteren.

Het Belang van Limburg meldt vandaag dat er vanaf 1997 al zeven maal brand is gesticht in Belgische Blokker-vestigingen.

Sommige lezers van het Algemeen Dagblad weten al wie verantwoordelijk is voor deze branden: extreem-links. Ik veronderstel dat ze tot die conclusie komen op grond van aanvaringen van eigenaar Jaap Blokker, die in 2002 en 2003 in aanvaring kwam met anti-racisten vanwege zijn ongenuanceerde uitspraken over buitenlanders. Als rechtgeaarde rechtse Nederlanders weten deze briefschrijvers alleen wat er in Nederland gebeurt en ze leggen dan ook waarschijnlijk alleen een link naar de brand in de Krommeniese vestiging afgelopen januari.

Ik citeer even de pennestreken van twee verlichte lezers, die gereageerd hebben op het bericht over de Blokker-brand in Hengelo van afgelopen vrijdagavond:
Erwin uit Druten: "Kans is inderdaad aanwezig dat het in de hoek van extreem links moet worden gezocht [...] in dit nederland wordt extreem links als veel minder erg gezien dan extreem rechts."

Fred uit het democratische LPF-bolwerk Rotterdam: "Het extreem-linkse fascisme wordt hier in dit Bananenland al jarenlang de hand boven het hoofd gehouden zonder dat men zich erg druk maakt om iemand van deze taartgooiers en andere feestgangers te gaan pakken."

Ik wil niks zeggen over het
Algemeen Dagblad, maar ik krijg zo langzamerhand wel de indruk dat ze daar even (veel) enge lezers hebben als bij de Metro of de Spits.

Deze Erwin en Fred dragen toch wel heel erg vervormende brillen: Het voetbaltuig dat een week of zo geleden op het Amsterdamse Leidseplein huishield was zeker ook extreem-links? En de reclame van Rexona ("laat het (de?) beest in je los") is zeker ook een extreem-linkse oproep om rotzooi te gaan trappen?

Fred heeft niet eens in de gaten hoe belachelijk hij zich maakt door extreem-linkse (?) taartgooiers op één hoop te gooien met brandstichters...

Als je het mij vraagt is een knokploegje van de AIVD aan de gang om de schuld op moslim-extremisten te kunnen schuiven, misschien wel omdat Blokker poppen verkoopt met herkenbare geslachtskenmerken.
Voor de duidelijkheid (sommige mensen geloven alles wat ze lezen letterlijk): ik overdrijf hier, maar soms komt fantasie wel akelig dicht bij de waarheid...

Geen opmerkingen: