maandag 15 mei 2006

Lekker schijnheilig, die Nederlanders (sommigen)!

Het Nederlandse régime eist dat buitenlanders die zich in Nederland willen vestigen (uitgezonderd degenen die op een internationaal verdrag -zoals EU-burgers- dat toch al mogen) eerst een inburgeringstoets afleggen, waardoor ze weten wat ze in Nederland kunnen verwachten en waaraan ze zich te houden hebben.

Een van de punten is daarbij het feit dat homoseksualiteit in Nederland mag en dat niemand op grond van zijn seksuele geaardheid op welke wijze dan ook gediscrimineerd mag worden.

De Nederlandse soldaatjes die in Afghanistan gaan proberen de samenleving weer een beetje op poten te zetten (de officiële lezing), maar in feite de kastanjes voor de Verenigdestaters uit het vuur gaan halen, hebben niks te maken met alle mooipraterij van de Balkende Ellenders.

Zij waren niet gelukkig met de naam Unicorn [letterlijk: eenhoorn] van hun missie, omdat die zou kunnen worden opgevat als een verwijzing naar de Verenigdestaatse homobeweging. En, zoals een soldaatje liet weten: we willen niet "voor mietje worden uitgemaakt". Daarom is hun missie nu omgedoopt tot "Taskforce Uruzgan". (Elsevier, gisteren).

Geen opmerkingen: