zaterdag 6 mei 2006

Objectiviteit op z'n Verenigdestaats

De dag nadat [lullige voornaam] Cheney in Vilnius de Russische regering de huid heeft volgescholden wegens de verslechterende mensenrechtensituatie in Rusland, is hij gisteren doorgevlogen naar het dictatoriaal geregeerde Kazakhstan, waar oppositiepartijen verboden zijn, kranten gesloten zijn en kritische groeperingen geïntimideerd worden.

In plaats van daar echter iets te zeggen over de mensenrechtensituatie, prees hij de "president" Nursultan Nazarbayev vanwege de bloeiende economie van het land. In zijn toespraak slijmde Cheney nog over Nazarbayev met de woorden "Ik beschouw hem als mijn vriend". Daar voegde hij nog aan toe dat "de Verenigde Staten blij zijn Kazakhstan als een vriend te mogen beschouwen".

Met betrekking tot de mensenrechten in Kazakhstan gaf hij uitdrukking van "bewondering voor alles dat bereikt is hier in Kazakhstan" en van vertrouwen voor de toekomst.

Voor meer bijzonderheden over de onfrisse situatie in die met de VS bevriende land kun je op deze link klikken voor het volledige artikel in de Washington Post van vandaag.

Geen opmerkingen: