woensdag 10 mei 2006

Nu ook in Nederland: Vaticaans bijgeloof

Paus B. XVI heeft besloten dat mensen die a.s. zaterdag in Roermond de zaligverklaring van Maria-Teresa Tauscher bijwonen of op de betreffende dag een kapel van de Carmelitessen bezoeken, een volledige aflaat krijgen. (de Volkskrant, vandaag)

Voor mensen die benieuwd zijn, naar wat er zoal omgaat in het hart van (bij)gelovigen: als je dingen doet die de paus en zijn medeplichtigen niet goed vinden (zoals sex zonder getrouwd te zijn, de pil slikken of condooms gebruiken, vloeken, of de vrouw van een ander 'begeren'; naast dingen die normale mensen ook verkeerd vinden, zoals stelen of moorden, of daartoe opdracht geven) zondig je. Als je maar genoeg of zwaar genoeg zondigt, mag je niet naar de "hemel" als je dood bent. Dat is een 'plaats' (zo probeerde de RK Kerk mij vroeger te doen geloven) waar je tot in alle eeuwigheid god mag aanschouwen. Het is maar goed dat het allemaal geneuzel is, want ik zou er zelfs niet aan moeten denken om oneindig lang naar de mooiste of beste film te moeten kijken, laat staan naar iemand die alle oorlogen en ziekten op deze wereld toestaat.

Hoe dan ook, voor mensen die er wel in geloven, is dit wel een uitkomst. Vóór zaterdag nog flink wat wild in het rond vrijen, liefst mét condoom, ondertussen nog wat vloeken en in gedachten de vrouw van een ander begeren, en dan zaterdag naar Roermond. Dan ben je meteen weer helemaal zondevrij.

Dit is trouwens ook een mooie gelegenheid voor Bush, Blair en al hun vriendjes. Dan moeten ze natuurlijk wel hun oorlogen en oorlogsplannetjes laten varen, want anders helpt het niet...

Geen opmerkingen: