vrijdag 5 mei 2006

Stijfkoppige Tita houdt ook haar poot stijf

... en uiteraard blijft ze gewoon doorhameren op haar vertrouwde aambeeld. Zal wel komen omdat ze vroeger geleerd heeft dat ze maar één ding tegelijk moet doen en dat ze zich daarvoor dan ook ten volle moet inzetten...

Vandaag doet ze een poging om ook kinderen te indoctrineren met het 'vrijheidslevende' gedachtengoed (zeg maar: gedachtenslecht) van de VVD. In een interview met Kidsweek legt ze namelijk uit dat de verantwoordelijkheid (waarvoor wordt niet meteen genoemd in het artikel in de Metro van vandaag waarin dit interview aangehaald wordt, maar we kunnen dat wel distilleren uit de rest van de tekst) bij de ouders van asielzoekerskinderen: Nadat ouders "vaak al drie keer" verteld is dat ze moeten oprotten, blijven ze 'het' toch proberen. "Dan nemen de ouders de beslissing om hun kinderen hier te laten wennen en niet in het land waar ze vandaan komen."

Zonder met name in te gaan op de walgelijke en asociale gang van zaken rond het bewonderenswaardige meisje Taida Pasić, had ze toch kritiek op dit geval: "De ouders hadden natuurlijk ook die schoolvakantie daarvóór al kunnen zegggen: we weten dat we [...] terug moeten, wij gaan nu vast."

Tita suggereert ook te vinden dat kinderen niet thuishoren in uitzetcentra, maar ook dat is de schuld van 'mensen zelf' (ik neem aan dat ze hier weer de ouders de schuld geeft), omdat die er zelf voor moeten zorgen dat hun papieren in orde zijn. En als die (mensen) weigeren te vertrekken, dan moeten ze maar naar zo'n concentratiekamp van de IND.

De blikken tante van de VVD lult (zoals gewoonlijk) weer een eind weg, maar veel meer dan gelul is het ook niet. Wanneer kinderen nauwelijks hun 'moedertaal' (in de visie van Tita Verdomd) spreken, komt dat niet omdat de ouders hun uitzetting onnodig uitstellen, maar omdat die mensen (en hun kinderen) al zolang in Nederland verblijven, dat de kinderen alleen Nederlands geleerd hebben, terwijl vaak de ouders ook alle mogelijke moeite gedaan hebben om zich zo snel mogelijk aan te passen aan de Nederlandse samenleving. Tita Toverkol moet toch wel gebukt gaan onder een geweldig minderwaardigheidscomplex. Tenslotte heeft ze in al haar levensjaren nog niet geleerd hoe mensen zich jegens elkaar horen te gedragen. Desondanks suggereert ze dat Taida zo goed ingeburgerd is, omdat haar ouders niet vóór die schoolvakantie opgerot zijn.

En de opmerking over de ouders die ook al vóór de schoolvacantie hadden kunnen vertrekken, is helemaal het toppunt van cynisme. Het valt nog mee dat ze niet stelt: "De ouders hadden natuurlijk ook voordat ze uit hun land van herkomst vluchtten al kunnen zeggen: we weten dat we terug moeten, we blijven maar hier".

Ik ben blij dat de Nederlandse nationaliteit me bij mijn geboorte gewoon is overkomen en dat ik hem niet ooit zelf heb aangevraagd! Ik zou me dan nog gruwelijker kapot schamen voor de manier waarop door het Nederlandse régime met mensen wordt omgesprongen, zogenaamd uit naam van de Nederlandse kiezer (mij dus).

Enig historisch bewustzijn kan Tita Verdomd niet verweten worden. Notabene op de dag, waarop wij herdenken dat we bevrijd zijn van een enge, onmenselijke dictatuur, probeert zij in een kinderperiodiek uit te leggen dat regels belangrijker zijn dan mensen. Ik denk dat zij uitstekend gefunctioneerd zou hebben in een door de nazi's bestuurd Nederland: lekker rechtlijnig de regeltjes uitvoeren, omdat regels nou eenmaal uitgevoerd moeten worden...

Geen opmerkingen: