woensdag 10 mei 2006

Regeltjes... Hoe zat dat nou, Balk?

Ongetwijfeld is Balk ervan overtuigd dat hij de Nederlandse samenleving (die voor hem ongetwijfeld alleen bestaat uit alleluya-figuren en directeuren) verbeterd heeft door bijvoorbeeld wat regeltjes weg te halen bij de bescherming van werknemers. Tot op heden heb ik hem (en bij extensie het door hem geleide régime) nog niet kunnen betrappen op enige zinnige ontregeling.

Integendeel: oude regels worden weer nieuw leven ingeblazen. Alweer meer dan een jaar geleden werd de plicht heringevoerd om te allen tijde een Ausweis te kunnen tonen, zogenaamd om de openbare orde te beschermen, maar ik heb nog geen enkele keer gehoord van een opgelegde boete in een geval waarbij de openbare orde in gevaar kwam.

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat Utrecht actie gaat ondernemen tegen mensen die zelf huisnummers aanbrengen. Wanneer die niet voldoen aan de richtlijnen van het Nederlands Normalisatie Instituut, kunnen ze boetes van € 335 opleveren.

Ik zie het er nog van komen dat er een controleurscorps wordt opgericht om bij iedereen op te meten of de teennagels wel goed geknipt zijn... Je blijft wel lachen in dit knikkerlandje.

Geen opmerkingen: