vrijdag 26 mei 2006

Schijnheilige paus - en dito Polen

Het is werkelijk ongelooflijk - en als het niet zo'n duidelijke blijk gaf van de absurditeit van de hele situatie zou het niet eens de moeite waard zijn om er over te spreken, maar helaas: het is tekenend voor de macht die de laatste dictator in Europa ook buiten zijn eigen microscopische staatje uitoefent.

Bierwaus Maledictus XVI is momenteel op bezoek in Polen en tijdens zijn bezoek is Polen condoomvrij (ik neem aan dat er dan geen kapotjes verkocht zullen mogen worden, maar het is te hopen dat de gebruikers slim genoeg zijn geweest om een voorraadje in te slaan). Ook zijn er in reclamefilmpjes deze dagen geen blootscènes te zien. (Algemeen Dagblad, gisteren).

Het is toch ook werkelijk ongehoord: een oude sok, die officieel niet aan seks mag doen (of hij het echt doet, weet ik niet - en het idee alleen al is onsmakelijk genoeg om er niet over na te denken) gaat naar een seculier land en het régime van dat land (dat overigens eng genoeg is om graag mee te willen doen aan de nieuwe bewapeningswedloop van George Double-Me Bush - zie mijn bericht "Weer drukke tijden voor de vredesbeweging!" van 23 mei) vernedert zich door de prehistorische ideeën van het Duits-Vaticaanse figuur toe te passen.

Waarom? De engerd hoeft toch zelf geen condooms te kopen, hij hoeft toch niet naar naaktscènes in reclamefilmpjes te kijken? Wat ik trouwens nog mis in het bericht is informatie over de verplichte sluiting van videotheken - of althans het verdwijnen van alles waar maar een stukje tepel in te zien is (wat grotendeels op hetzelfde neerkomt).

Een land, waarvan de regering zó naar de pijpen danst van een anachronistische tiran, hoort niet in een Europese Unie, waarin godsdienst en staat gescheiden (horen te) zijn.

Weg met de Paus en Polen uit de Europese Unie, of tenminste acuut nieuwe verkiezingen in Polen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Er schiet me ivm de paus een regel uit een liedje van Robert Long te binnen: Hij die door zijn orgaan slechts pist, heeft steeds voor duizenden beslist"; niks nieuws onder de zon dus sinds ca 1965. Overigens hoeft er voor het doen aan sex niet altijd een ander aanwezig te zijn ;-))

Verder brengt deze tekst een grap in herinnering die ik in een kroeg hoorde: "Weet je hoe je een vetkwabbel aantrekkelijk kan maken?"... "Dan moet je er een tepeltje op plakken".

In elk geval zijn de Vaticaanse uitingen een bewijs dat god in elk geval niet katholiek is.

En voor wie het niet weet: als je naar Ierland gaat mag je alleen condooms meenemen voor eigen gebruik; als je ze gaat verkopen ben je strafbaar!