zaterdag 14 juli 2007

Doe nou eindelijk eens wat goeds, Balkenende!

Nadat je een paar jaar geprobeerd hebt om met je Harry Potter-act succes te hebben, leek het zo'n twee weken geleden alsof je -met je opmerking "Landen die geweld gebruiken zijn geen gesprekspartner"- jezelf eens van een andere, een betere kant wilde laten zien, maar daarna is het helaas weer stil gebleven.

Het wordt tijd om eens duidelijk te laten zien waar jij zelf staat en waar je ons, de Nederlandse bevolking, laat staan, want tot op heden heb ik nog niets gemerkt wat erop wijst dat je opmerking geen collectieve hallucinatie was.

Je kunt toch gemakkelijk bij een of andere persconferentie duidelijk zeggen dat je het niet eens bent met de mentaliteit van Bush, die suggereert dat het in Irak, met nog een extra lading soldaten, nóg beter (?) zal gaan?
Dat je grote bezwaren hebt tegen de implicatie van de opmerking van Avigdor Lieberman (de Israelische Minister van Strategische Zaken) dat Israel namens de VS en de EU nucleaire installaties in Iran mag bombarderen (
NewsMax van gisteren)?
Dat je vindt dat de concentratie door (mede NAVO-lid en EU-aspirant) Turkije van grote hoeveelheden militairen en wapentuig aan de grens met Irak (
Reuters gisteren) - ongetwijfeld (maar misschien vergis ik me deze keer wel...) met het oog op een aanval op het Koerdische deel van Irak- ongedaan gemaakt moet worden.

Én natuurlijk zou je ervoor moeten zorgen dat de Nederlandse 'opbouwmissie' in Afghanistan niet verlengd wordt, én dat er duidelijkheid gebracht wordt in de achtergronden van de Nederlandse deelname aan de oorlogsavonturen van Bush. Het zal jou waarschijnlijk je carrière wel kosten, maar daar staat tegenover dat je voortaan iedereen recht in de ogen kunt kijken.

Geen opmerkingen: