zaterdag 7 juli 2007

Zijn alle wereldproblemen inmiddels opgelost?

Je zou het bijna denken als je kijkt waarmee de Europese Commissie (EC), het zogenaamde dagelijks bestuur van de EU, zich nu weer bezig aan het houden is.

Volgende week, aldus meldt de Volkskrant vandaag, wil de Europese Commissie (samen met de EU-landen) een besluit nemen om een importheffing van 12,5% in te voeren voor digitale fotocamera's, waarmee filmpjes gemaakt kunnen worden, dezelfde heffing die ook geldt voor digitale camcorders.

Dat is dezelfde logica als de redenering op grond waarvan je in Duitsland kijkgeld moet betalen voor elke computer, omdat je er een TV-kaart in zou kunnen zetten, zodat je naar de TV kunt kijken...

En met dezelfde logica kan aan iedere automobilist maandelijks een bekeuring opgelegd worden voor te hard rijden, omdat zijn auto makkelijk harder dan de maximale snelheid zou kunnen rijden.

De (op één na) belangrijkste vraag is echter wat de zin is van die importheffing. Is die misschien alvast bedoeld om geld bijeen te harken voor de geplande Europese strijdmacht? Of voor duistere plannetjes, die nog niet bekend zijn gemaakt?

En dan de allerbelangrijkste vraag: is er geen ellende meer op de wereld, waaraan dringend een einde moet worden gemaakt? Zou de EC misschien Bush eens -hoe onsmakelijk de gedachte alleen al is- achter zijn broek kunnen zitten en hem duidelijk maken dat hij eindelijk eens werk moet gaan maken van de mensenrechten, waarover hij -en de hele kliek om hem heen- altijd zo'n grote bek opentrekt - en dat hij daarbij ook op de eerste plaats eens moet gaan denken aan de mensenrechten van de bevolking van de natie waarvan hij president is?

Geen opmerkingen: