zondag 1 juli 2007

Meer Europese steun overwogen voor Palestijns terrorisme

Je leest het inderdaad goed: "Palestijns terrorisme".

Maar anders dan de gelijkgeschakelde Nederlandse pers heb ik het daarbij niet over Hamas, maar over Abbas en Al Fatah, die met Israelische, Europese en Verenigdestaatse steun de wettig gekozen Hamas-regering afzetten. Alleen in de Gaza-strook slaagde Hamas erin Al Fatah terug te dringen.

De Pers, het serieus ogende Nederlandse sufferdje, ziet het heel anders. Dat blad slaagt erin in 15 regels leugens en verdraaiingen te combineren met bewijs voor de Europese betrokkenheid bij onwettig geweld. Lees mee:
  • Er moet (volgens Abbas) een internationale troepenmacht in de Gaza-strook komen om vreedzame verkiezingen te waarborgen.
  • Hamas greep onlangs in Gaza met geweld de macht.
  • Abbas wil vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen uitschrijven.
  • Nicolas Sarkozy, de nieuwe Franse president, staat volledig achter de Palestijnse Autoriteit (alleen wordt er niet bij verteld wat we daaronder op dit moment moeten verstaan).
  • Israel, de VN en de EU willen een troepenmacht voor Gaza overwegen.
Het enige niet-laakbare in het bericht is dat Hamas tegen die gecombineerde troepenmacht is.

Mijn lezers weten het allemaal al lang, maar de dombo's van de gelijkgeschakelde pers zijn erg traag van begrip en daarom moet het keer op keer herhaald worden:

1. Er zijn helemaal geen verkiezingen nodig in Palestina. Die zijn verleden jaar gehouden en daarbij kwam Hamas als overduidelijke winnaar uit de bus. De bevolking was het corrupte Fatah-régime van Abbas meer dan beu.
2. Hamas greep niet de macht. Wat Hamas deed was de staatsgreepplegers verjagen. Helaas was Fatah in het bezit van zo veel wapen (en kon het rekenen op uitgebreide Israelische en Verenigdestaatse steun) dat Hamas alleen in de Gaza-strook de macht kon herstellen.
3. Sarkozy (en met hem de hele EU), Israel en de VS zijn helemaal niet geïnteresseerd in een democratisch geregeerd Palestina. Wat zij willen is een Palestina dat aan onderlinge strijd ten onder gaat.
4. Wat die internationale troepenmacht allemaal voor mogelijkheden heeft werd goed duidelijk bij de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) toen was afgesproken dat geen van beide partijen (de wettige Spaanse regering en de fascisten van Franco) wapens zouden mogen krijgen. In werkelijkheid kwam het erop neer dat de fascisten ongehinderd bevoorraad konden worden door de Duitse en Italiaanse nazi's/fascisten, terwijl de verdedigers van de Republiek volstrekt geïsoleerd bleven, totdat Stalin bereid was wapens te leveren, zij het alleen aan de kleine Spaanse Communistische Partij. Op die manier werd het voor de 'beschaafde' wereld nog duidelijker dat Franco eigenlijk gesteund zou moeten worden, omdat hij immers anti-communistisch was. Eigenlijk hetzelfde procédé als 'het Westen' al bijna 50 jaar hanteert bij Cuba.

Al Fatah krijgt waarschijnlijk, dank zij een militaire overmacht, bombardementen en heel het moordtheater dat we zo goed kennen uit Bagdad, de macht over alles wat er nog van de Palestijnse gebieden over is. Zodra dat gebeurd is zet Israel ook Abbas en zijn Fatah-régime steeds meer onder druk
(en eigenlijk is dat proces al aan de gang - zie mijn artikel Wie zijn gat brandt... van afgelopen woensdag), totdat Hamas weer aan de macht komt en het hele circus weer opnieuw kan beginnen - totdat alle Palestijnen uitgemoord zijn en Israel het hele oude Palestina als "Joodse natie" kan bezetten.

Voordat we ons dat kunnen voorstellen is iedereen vergeten op welke terroristische wijze Israel zich uiteindelijk heel Palestina toegeëigend heeft en wordt het land beschouwd als een beschaafd democratisch land - en hoeven de Verenigde Staten zich niet te schamen om daar (bijv. in de Gaza-strook) een grote militaire basis te bouwen. En dan is iedereen weer tevreden (behalve natuurlijk die échte democraten, die nog niet lijden aan hersenverweking.

Geen opmerkingen: